Log in
A+ A A-

Πάνω από 20 νεκροί λόγω της κακοκαιρίας

Περισσότεροι από 20 νεκροί και τουλάχιστον 440.000 σπίτια και καταστήματα χωρίς ρεύμα είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει τις Ανατολικές Πολιτείες των ΗΠΑ.

Τα περισσότερα προβλήματα έχουν εντοπιστεί στις Πολιτείες της Νότιας Καρολίνας και της Τζόρτζια, ενώ υπολογίζεται ότι, καθ'όλη την διάρκεια της χιονοθύελλας έχουν αντιμετωπίσει ανάλογες δυσκολίες τουλάχιστον 1,2 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Όπως τονίζεται, οι περισσότεροι θάνατοι προκλήθηκαν κατά την διάρκεια τροχαίων δυστυχημάτων στους ολισθηρούς δρόμους, όπου οι οδηγοί δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν τον έλεγχο των οχημάτων τους.

Παράλληλα, η χιονοθύελλα έκανε ζημιά και στα δίκτυα διανομής των ανθοπωλείων ενόψει του Αγίου Βαλεντίνου, αφού υπήρχε έντονο πρόβλημα στις μεταφορές.