Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Δολοφονία ο θάνατος νεαρού φοιτητή σε εκδήλωση αδελφότητας

Κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι παρεβρισκόμενοι στην μοιραία συγκέντρωση μιας αδελφότητας, στο New York City College, που κόστισε την ζωή σε έναν πρωτοετή φοιτητή.

Πρόκειται για περιστατικό που είχε συμβεί στις 8 Δεκεμβρίου, όταν ο νεαρός Michael Deng, μέλος της αδελφότητας Pi Delta Psi (σ.σ. βασίζεται στα ελληνικά γράμματα Π-Δ-Ψ), έλαβε μέρος σε μια επικίνδυνη "δοκιμασία", με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο βαριά τραυματισμένος και εντέλει να επέλθει ο θάνατός του.  Αρχικά, οι "σύντροφοί" του ισχυρίστηκαν πως ο θάνατος οφειλόταν σε ατύχημα, εκφράζοντας την θλίψη τους για το συμβάν.  Στην συνέχεια, το Πανεπιστήμιο απέβαλε την Pi Delta Psi και απαγόρευσε συγκεντρώσεις της στους κόλπους τους.  Η υπόθεση Deng όμως δεν είχε τελειώσει εκεί.

Όλα αυτά καθώς το τελικό πόρισμα των ερευνών της Αστυνομίας αναφέρει πως ο άτυχος φοιτητής κλήθηκε να κουβαλήσει ένα βαρύ αντικείμενο στις πλάτες του, με τα μάτια δεμένα, δεχόμενος τα χτυπήματα άλλων μελών, ως μέρος της "δοκιμασίας".  Όμως, κάποια στιγμή παραπάτησε, καταπλακώθηκε από το αντικείμενο, τραυματίστηκε σοβαρά και έχασε τις αισθήσεις του.  Όπως προκύπτει και από την σχετική έκθεση του ιατροδικαστή, κανένας από τους παρόντες δεν κάλεσε άμεσα το ασθενοφόρο, αφού θεωρείται πως ο Deng παρέμεινε τραυματισμένος και αβοήθητος τουλάχιστον για 90 λεπτά, μέχρι να κληθεί ασθενοφόρο.

Οι προσεχείς ημέρες θεωρούνται εξαιρετικά κρίσιμες για την υπόθεση, αφού το πιο πιθανό σενάριο κάνει λόγο για πολλούς κατηγορούμενους που θα καθίσουν στο εδώλιο.  Θα πρέπει να αναφερθεί, ότι η κεντρική ηγεσία της Π.Δ.Ψ. καταδίκασε την δοκιμασία που επέφερε τον θάνατο του φοιτητή, τονίζοντας ότι είναι κάτι ξένο στις αρχές της.