Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Ήπιας μορφής η νέα χιονόπτωση

Μέχρι τις 4 το απόγευμα της Τρίτης ισχύει για τη Νέα Υόρκη η προειδοποίηση των έντονων καιρικών φαινομένων από την μετεωρολογική υπηρεσία, με την χιονόπτωση να βρίσκεται σε εξέλιξη από νωρίς τα ξημερώματα.

Στην πόλη της Νέας Υόρκης, το ύψος του χιονιού έφτασε μέχρι τις 2 ίντσες, ενώ σε άλλες περιοχές, όπως το Νιου Τζέρσεϋ, η κατάσταση ήταν δυσκολότερη, αφού το αντίστοιχο ύψος σχεδόν ξεπέρασε τις 4 ίντσες.

Παρά το γεγονός ότι δεν πρόκειται για κάποια μεγάλη χιονοθύελλα, το κοινό αντιμετώπισε προβλήματα, καθώς η κορύφωσή της επήλθε τις πρωινές ώρες αιχμής, κατά τις οποίες εκατομμύρια εργαζόμενοι κινούνται στους δρόμους, είτε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, είτε με τα ΙΧ.

Πάντως, μέχρι τις 10 το πρωί, η κακοκαιρία δεν είχε επηρεάσει ιδιαίτερα τις συγκοινωνίες, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στα τρένα, με μοναδική εξαίρεση την γραμμή New Heaven της Metro North, που ανακοίνωσε καθυστερήσεις λόγω των καιρικών συνθηκών.

Στη Νέα Υόρκη δεν τέθηκε θέμα μη λειτουργίας των δημόσιων σχολείων, σε αντίθεση με άλλα σημεία, όπως το Hartford και το Bridgford, όπου συστήθηκε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να μην μετακινηθούν.

Οι Αρχές της Νέας Υόρκης διέψευσαν πως υπάρχει πρόβλημα στα αποθέματα αλατιού, τονίζοντας πως, παρά τον βαρύ χειμώνα, έχουν επάρκεια σε όλα τα επίπεδα.

Σε κάθε περίπτωση, προβλέπεται ότι αυτή η χιονόπτωση θα είναι από τις τελευταίες, αφού ήδη, από αυτήν την εβδομάδα, αρχίζει μια σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας.