Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Πρόταση για μείωση του ορίου ταχύτητας

Αποφασισμένος να περιορίσει σε πολύ σημαντικό βαθμό τους τραυματισμούς πεζών σε τροχαία ατυχήματα, οι οποίοι πολλές φορές μπορεί να είναι θανατηφόροι, δήλωσε για μια ακόμη φορά ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης Μπιλ Ντε Μπλάσιο.

Ο κ. Ντε Μπλάσιο τόνισε πως έχει ήδη εκπονήσει ένα ειδικό σχέδιο το οποίο θα προβλέπει, μεταξύ άλλων, μείωση του μέγιστου ορίου ταχύτητας στην πόλη αλλά και αυστηροποίηση των ελέγχων και των πειθαρχικών κυρώσεων στους παραβάτες.

Σε πρώτη φάση, ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης θα αιτηθεί στον Κυβερνήτη την μείωση του ορίου ταχύτητας στα 25 μίλια την ώρα, από τα 30 που είναι σήμερα, θεωρώντας ότι η υπάρχουσα είναι υπερβολική και, σε πολλές περιπτώσεις, αιτία για σοβαρά περιστατικά.

Παράλληλα, ο κ. Ντε Μπλάσιο παρουσίασε στοιχεία βάσει των οποίων οι ειδικές κάμερες της Τροχαίας, οι οποίες απέκτησαν πρόσφατα κατασταλτικό χαρακτήρα, έχουν επιβεβαίωσει μέχρι στιγμής τουλάχιστον 4000 παραβάσεις.

Καταλήγοντας, ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης, τόνισε ότι το σχέδιό του, το οποίο ονομάζεται "Vision Zero", έχει σκοπό να συνδυάσει την παροχή της κατάλληλης οδικής παιδείας με την ενίσχυση της αστυνόμευσης.