Log in
A+ A A-

Αλλάζουν οι κανονισμοί για τα τηλέφωνα εν ώρα πτήσης;

Στην διακριτική ευχέρεια των αεροπορικών εταιρειών θα περάσει το θέμα της χρήσης ή μη του κινητού τηλεφώνου εν ώρα πτήσεων, εάν τελικά υλοποιηθεί η πρόταση νόμου του Ομοσπονδιακού Φορέα.

Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο αφορά, κατά κύριο λόγο, τα τηλεφωνήματα και την δυνατότητα σύνδεσης με τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας, αφού, ως συσκευή, το κινητό τηλέφωνο διαθέτει "λειτουργία πτήσης", ενώ στα περισσότερα αεροπλάνα έχει εγκατασταθεί το ειδικό ασύρματο δίκτυο, που επιτρέπει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Εφόσον, τελικά, εφαρμοστεί, θα μπορεί και να χαρακτηριστεί "απόφαση - σταθμός", αφού η απαγόρευση κλήσης του κινητού τηλεφώνου συνιστά και τον πιο αυστηρό και διαχρονικό κανονισμό των πτήσεων, μαζί φυσικά με την απαγόρευση του καπνίσματος.

Πάντως, οι Αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες δεν δείχνουν διατεθειμένες να επιτρέψουν τα τηλεφωνήματα κατά την διάρκεια της πτήσεις, τουλάχιστον προς το παρόν.  Ήδη, η Delta Airlines και η Jet Blue δηλώνουν ότι δεν τους συγκινεί αυτή η προοπτική, ενώ πιο διαλλακτική εμφανίζεται η American Airlines, που τονίζει ότι, εφόσον τεθεί ανάλογο ζήτημα, θα εκτιμηθεί η γενικευμένη άποψη του επιβατικού κοινού.

Πάντως, σε ό,τι αφορά στην πόλη της Νέας Υόρκης, δεν φαίνεται να υπάρχει και μεγάλος ενθουσιασμός για ενδεχόμενη "απελευθέρωση" των κλήσεων στις πτήσης.  Σε σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Global Getaway Alliance, σε δείγμα 250 ερωτηθέντων, το 59,7% τάχθηκε εναντίον, το 13,6% υπέρ και ένα 27,7% δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται για την τελική εξέλιξη.

Προφανώς, αιτία για την απροθυμία του κοινού, είναι η διατάραξη της ησυχίας στα αεροπλάνα, όπου θα έρθουν στιγμές που θα μιλούν ταυτόχρονα στο τηλέφωνο δεκάδες άτομα ταυτόχρονα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.