Log in
A+ A A-

Ντε Μπλάσιο: Τρέχαμε για λόγους ασφαλείας

Την θέση του ότι τα δημαρχιακά οχήματα υπερέβησαν το όριο ταχύτητας για λόγους ασφαλείας, κατόπιν κρίσης της Αστυνομίας, εξέφρασε ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης Μπιλ Ντε Μπλάσιο, όταν ρωτήθηκε εκ νέου από δημοσιογράφους για το περιβόητο θέμα.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε στους εκπροσώπους του Τύπου για το θέμα της ανακούφισης των θυμάτων του Σάντυ, ο κ. Ντε Μπλάσιο ρωτήθηκε εκ νέου για το βίντεο - ντοκουμένο του CBS, και επανέλαβε πως ούτε αυτός, ούτε κανένας άλλος πολίτης είναι υπεράνω του νόμου.

"Υπάρχουν δυο διαφορετικά ερωτήματα εδώ.  Πρέπει όποιος δουλευει για εμένα αλλά και εγώ προσωπικά να τηρούμε απρόσκοπτα τους νόμους;  Ναι, ασφαλώς.  Αν όμως το NYPD, οποιαδήποτε στιγμή, θεωρεί ότι υπάρχουν λόγοι ασφαλείας που το αναγκάζουν να ενεργήσει με συγκεκριμένο τρόπο, το αναγνωρίζω και το σέβομαι", ανέφερε ο κ. Ντε Μπλάσιο.  

Με αυτόν τον τρόπο, ουσιαστικά ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης επανέλαβε αυτό που είχε εννοήσει την προηγούμενη φορά, ότι δηλαδή η δημαρχιακή συνοδεία, κατόπιν απόφασης των αστυνομικών που οδηγούσαν, ενήργησε σαν όχημα άμεσης επέμβασης (έκτακτης ανάγκης), έχοντας πάντα προτεραιότητα και δυνατότητα να υπερβεί συγκεκριμένα τυπικά του Κ.Ο.Κ.