Log in
A+ A A-

"Πνίγεται" το Κολοράντο - 4 νεκροί και 218 αγνοούμενοι

Τέσσερις νεκροί και 218 αγνοούμενοι είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των φονικών πλημμυρών στο Κολοράντο, ενώ ένας ανυπολόγιστος αριθμός κατοίκων παραμένει εγκλωβισμένος.  Συνεχίζονται και το Σαββατοκύριακο οι ισχυρές βροχοπτώσεις.

 

Οι Αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί επικίνδυνα, αφού οι Πυροσβεστικές δυνάμεις δεν κατορθώνουν να προσεγγίσουν όλα τα σημεία για τα οποία έχουν κληθεί να παράσχουν βοήθεια.  Παρά το γεγονός ότι οι εκκενώσεις οικισμών προχώρησαν γρήγορα, εντούτοις ορισμένα άτομα δεν κατέστη δυνατόν να βγουν από τα σπίτια τους, καθώς οι δρόμοι είχαν πλημμυρίσει.

"Κάποιοι από αυτούς που αγνοούνται πιθανότατα έχουν καταφέρει να ξεφύγουν, αλλά δεν επικοινώνησαν εγκαίρως με τις οικογένειές τους ή μαζί μας.  Φοβάμαι, όμως, ότι υπάρχουν επίσης πολλοί που τραυματίστηκαν ή έχουν χάσει την ζωή τους", δηλώνει ο σερίφης Τζο Πελ.

Τα νέα από την Μετεωρολογική Υπηρεσία δεν είναι ενθαρρυντικά, αφού η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί και μέσα στο Σαββατοκύριακο.  Ως συνέπεια, θα απειληθούν ακόμη περισσότερες περιοχές, αφού υπάρχουν και άλλοι ποταμοί οι οποίοι βρίσκονται ένα βήμα πριν από την υπερχείλιση.

Media