Log in
A+ A A-

Εξαπατούν τους άστεγους για να πάρουν δωρεάν IPhone

Μια απίστευτη, όσο και ανάλγητη απάτη, έχουν σκαρφιστεί επιτήδειοι σε διάφορες Πολιτείες των ΗΠΑ προκειμένου να πάρουν φθηνά κινητά τηλέφωνα, εκμεταλλευόμενοι την απελπισία αστέγων για λίγες δεκάδες δολάρια.

Ειδικότερα, οι ενδιαφερόμενοι πηγαίνουν στους καταυλισμούς αστέγων και πλησιάζουν κάποιον από αυτούς, τάζοντάς του ένα ποσό κοντά στα 50 ή 100 δολάρια.  Στην συνέχεια, του ζητούν να πάει σε ένα κατάστημα κινητής τηλεφωνίας, να κάνει ένα συμβόλαιο το οποίο θα προβλέπει την φθηνή αγορά μιας νέας συσκευής κινητού τηλεφώνου (π.χ. 100 δολάρια για μια συσκευή των 600 δολαρίων).  Κατόπιν τούτου, είτε πωλούσαν τις συσκευές σε παραπλήσια με την κανονική τους τιμή - τάζοντας στους άστεγους ένα πολύ μικρό ποσοστό από αυτά τα κέρδη - είτε τα κρατούσαν προς δική τους χρήση.

Τι συνέβαινε με τους άστεγους;  Οι εταιρείες τους έστελναν τους λογαριασμούς, αδυνατούσαν να τους πληρώσουν και, τελικά, η πιστοληπτική τους ικανότητα καταστρεφόταν.  Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας γυναίκας που προσπάθησε να πάρει επίδομα ενοικίου αλλά δεν τα κατάφερε, αφού αποκαλύφθηκε ότι όφειλε σε δυο τηλεφωνικές εταιρείες ένα ποσό της τάξεως των 5000 ευρώ.  Προφανώς, επειδή είχε μπλέξει σε περιπέτειες ανάλογες με αυτές που προαναφέρθηκαν.

Πάντως, για την υπόθεση έχουν ήδη ενημερωθεί οι Εισαγγελικές Αρχές, που δεν αποκλείεται να διερευνήσουν τις περιπτώσεις συνδρομητών που υπέγραψαν το συμβόλαιο, πήραν την συσκευή και τελικά δεν πλήρωσαν ποτέ.