Log in
A+ A A-

Αριζόνα: Δεν πέρασε ο νόμος εις βάρος των ομοφυλόφιλων

Δεν πέρασε τελικά στην Αριζόνα η πρόταση νόμου που έδινε το δικαίωμα σε επιχειρηματίες να αρνούνται να εξυπηρετήσουν ή να προσλάβουν ομοφυλόφιλους, εάν το απαγόρευε η θρησκευτική τους συνείδηση.

Παρά το γεγονός ότι προέρχεται από το κόμμα των Ρεμπουπλικάνων, η Κυβερνήτης Jan Brewer άσκησε βέτο στο επίμαχο νομοσχέδιο, το οποίο, στο μεταξύ, είχε περάσει από την Πολιτειακή Βουλή, στην οποία πλειοψηφεί το κόμμα της.

Αναφερόμενη στην απόφασή της, η κ. Brewer εκτίμησε πως, παρά τις δραματικές αλλαγές που συντελούνται στην δομή της κοινωνίας και τις ανησυχίες που εκφράζονται, μια τέτοια νομοθεσία θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα, καθώς θα χώριζε τον κοινωνικό ιστό μιας ολόκληρης Πολιτείας στα δυο.

Στην αντίπερα όχθη, οι διαμαρτυρόμενοι ακτιβιστές, οι οποίοι ζητούσαν επίμονα από την Brewer να μην ανάψει πράσινο φως για έναν τέτοιο νόμο, ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, ενώ σήκωσαν και πλακάτ τα οποία την ευχαριστούσαν και την αποθέωναν.

Στο πλευρό της κ. Brewer τάχθηκε και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, που εξέφρασε την ικανοποίησή του για την τελική έκβαση του θέματος.