Log in
A+ A A-

Times Square: Δυο γυναίκες πυροβολήθηκαν κατά λάθος από την Αστυνομία

Δυο γυναίκες τραυματίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο Μανχάταν, όταν η Αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον ενός ύποπτου ατόμου, με αποτέλεσμα να τις πυροβολήσει...κατά λάθος!

 

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 9:30 το βράδυ, στην "καρδιά" της Νέας Υόρκης, και, συγκεκριμένα, στην συμβολή της 42nd street με την 8th Avenue, κοντά στην γνωστή Times Square.  Σύμφωνα με τις Αρχές, όλα ξεκίνησαν όταν έγινε αντιληπτή η παρουσία ενός άνδρα, που προσπαθούσε να βγει στην μέση του δρόμου, με προφανή σκοπό να παρασυρθεί από διερχόμενο όχημα και να δώσει τέλος στην ζωή του.  Αρχικά, ο Αστυνομικός του έκανε σύσταση να σταματήσει και, στην συνέχεια, επιχείρησε να τον ακινητοποιήσει.  Κάτι τέτοιο όμως δεν κατέστη δυνατό ενώ, σαν να μην έφτανε αυτό, ο άνδρας φέρεται να έβαλε το χέρι στην τσέπη με τρόπο που θα μπορούσε να βγάλει όπλο.  Τότε, οι δυνάμεις της Αστυνομίας άρχισαν να τον πυροβολούν.  Όμως, οι σφαίρες, αντί για αυτόν, πέτυχαν δυο γυναίκες που βρίσκονταν κοντά στο σημείο.

Το πρώτο θύμα, 54 ετών, τραυματίστηκε στο γόνατο και το δεύτερο, 35 ετών, στα οπίσθια.  Αμφότερες οι δυο γυναίκες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο (Bellevue και Roosevelt αντίστοιχα) όπου και νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση.

Τελικώς, ο ύποπτος προσήχθη στις Αρχές, μετά από επέμβαση αστυνομικού, ο οποίος έκανε χρήση taser.  Δεν είναι γνωστές, ακόμη, οι ακριβείς κατηγορίες που θα του αποδωθούν.