Log in
A+ A A-

Ξεκινά η αντιπαράθεση Λότα - Ντε Μπλάσιο

Για την τελική αναμέτρηση της 5ης Νοεμβρίου προετοιμάζονται σταδιακά ο Τζο Λότα και ο Μπιλ Ντε Μπλάσιο, παρά το γεγονός ότι το αποτέλεσμα των προκριματικών στους Δημοκρατικούς δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

 

Από την πλευρά του, ο Μπιλ Τόμπσον αναμένει την ετυμηγορία της καταμέτρησης των 70.000 ψηφοδελτίων που εκκρεμούν και, μέχρι τότε, αρνείται να εγκαταλείψει την μάχη.

Στην αντίπερα όχθη, ο Μπιλ Ντε Μπλάσιο φαίνεται πως έχει εξασφαλίσει την σιωπηρή (;) υποστήριξη του Αλ Σάρπτον, όπως άφηνε από την παρουσία του στην πρόσφατη εκδήλωση του National Action Network το περασμένο Σάββατο.  Ο Σάρπτον, ο οποίος έχει μεγάλη πολιτική επιρροή, δεν αναφεθηκε ξεκάθαρα υπέρ του Ντε Μπλάσιο, στάθηκε όμως δίπλα του καθ' όλη την διάρκεια της παρουσίας του στην εκδήλωση, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.  Στην ίδια εκδήλωση, διέρρευσαν πληροφορίες ότι ο Τόμπσον - που θεωρείτο ότι διατηρούσε πιο στενή σχέση με τον Σάρπτον - δεν είχε καν προσκληθεί.

Στους Ρεμπουπλικάνους, ο Τζο Λότα επιχειρεί να επαναφέρει τα φώτα της δημοσιότητας στο πρόσωπό του, καθώς η επιτυχία του στις προκριματικές επισκιάστηκε από το μίνι - θρίλερ που επικρατεί στους Δημοκρατικούς.  Ήδη, έχει ξεκινήσει η πρώτη αντιπαράθεση με τον Μπιλ Ντε Μπλάσιο, που αφορά στο εξαγγελθέν σχέδιο του τελευταίου για φορολόγηση των πιο ευκατάστατων Νεοϋορκέζων προς όφελος των δημοτικών παιδικών σταθμών.

Η τυπική ολοκλήρωση του προκριματικού των Δημοκρατικών αναμένεται στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας, αν και όλες οι προβλέψεις συγκλίνουν στο ότι ο Ντε Μπλάσιο δύσκολα θα πέσει κάτω από το 40%.