Log in
A+ A A-

Αναφορά της ΟΥΕΦΑ στο ντέρμπυ των αιωνίων αντιπάλων

Στις 12:30 το μεσημέρι ώρα Νέας Υόρκης (19:30 ώρα Ελλάδος) διεξάγεται την Κυριακή το μεγάλο ντέρμπυ Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού στο "Καραϊσκάκη", με την ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ να κάνει εκτενή αναφορά στην ιστοσελίδα της.
 
Αφορμή για την αναφορά στέκεται το γεγονός ότι, αυτό το Σαββατοκύριακο, ήταν προγραμματισμένα κλασικά ντέρμπυ σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.  Άγιαξ - Φέγενορντ (Ολλανδία), Ατλέτικο - Ρεάλ (Ισπανία), Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός (Ελλάδα), Μίλαν - Γιουβέντους (Ιταλία), Παρί - Μαρσέιγ (Γαλλία), με τον συντάκτη του άρθρου να κάνει μια μικρή ανάλυση για κάθε αγώνα.
 
"Η αντιπαλότητά τους συνέβαλε στην εξέλιξη του ελληνικού ποδοσφαίρου, σήμερα όμως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός κινούνται σε διαφορετικές τροχές.  Ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει το 41ο Πρωτάθλημά του, έχοντας χάσει μόλις τέσσερις βαθμούς στην Σούπερ Λίγκα - είναι είκοσι βαθμούς μπροστά από τον δε΄τυερο ΠΑΟΚ -  και την Τρίτη πέτυχε μια μεγάλη νίκη με 2-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Παναθηναϊκός παρακολουθεί με ζήλια, όντας 27 βαθμούς πίσω, αλλά με τον αρχηγό του, Ζέκα, να τονίζει ότι αυτό το παιχνίδι από μόνο του είναι ένα μεγάλο κίνητρο.
"Ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλή ψυχολογία μετά τη νίκη του επί της Μάντσεστερ και παίζει στην έδρα, όμως εμείς θα δώσουμε το καλύτερο που μπορούμε για να γίνουμε η πρώτη ελληνική ομάδα που θα τον νικήσει φέτος", είπε ο Ζέκα"
 
Πλέον, αναμένεται να αποδειχθεί εάν η δεδομένη ανωτερότητα των ερυθρολεύκων θα φανεί και στο χορτάρι ή αν ο Παναθηναϊκός θα κάνει την έκπληξη στο Καραϊσκάκη.