Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Πιο ήπιες προβλέψεις για την χιονόπτωση

Πιο ήπια αναμένεται τελικά η πολυαναμενόμενη χιονόπτωση που θα πλήξει τη Νέα Υόρκη και την ευρύτερη Τρι-Πολιτειακή περιοχή, αφού, πριν από λίγο, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία υποβάθμισε το σήμα που είχε εκδώσει για τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Ειδικότερα, η πρόγνωση για το χιόνι, η οποία σε ορισμένες περιοχές έφτανε μέγιστο τις 10 ίντσες, την δεδομένη χρονική στιγμή κυμαίνεται στις 3 με 6 ίντσες, κάτι που σημαίνει ότι το καιρικό φαινόμενο θα φτάσει εξασθενημένο στις ανατολικές πολιτείες.

Άλλωστε, υπενθυμίζεται ότι οι μετεωρολόγοι είχαν τονίσει πως, σε περίπτωση που η χιονοθύελλα "συναντηθεί" με τις βροχές που αναμένονται από τα νότια - σε ένα κύμα με σαφώς υψηλότερη θερμοκρασία - τότε το χιόνι θα προσμειχθεί με βροχή, θα είναι πιο ήπιο και θα λιώσει πιο εύκολα.

Πάντως, η νέα πρόγνωση δεν επαναπαύει τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου Νέας Υόρκης, τα οποία βρίσκονται σε επιφυλακή για τον καθαρισμό των κεντρικών δρόμων, ιδίως κατά την διάρκεια της νύχτας, όταν και τα φαινόμενα θα ενταθούν.

Παράλληλα, βαθιά... χειμωνιάτικη αναμένεται και η συνέχεια της εβδομάδας, ενώ την Τετάρτη δεν αποκλείεται να σημειωθούν νέες - πιο ελαφράς μορφής - χιονοπτώσεις.