Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Ο χιονιάς έφτασε...εξασθενημένος

Έπεσε στα μαλακά τελικά η Νέα Υόρκη σε ό,τι αφορά στο χιόνι, αφού, όπως ανέφεραν και οι νεότερες προβλέψεις των μετεωρολόγων το Σάββατο το βράδυ, η χιονόπτωση περιορίστηκε αισθητά και δεν θύμησε σε τίποτα τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων εβδομάδων.

Έτσι, η μεγαλύτερη ποσότητα χιονιού έπεσε κατά την διάρκεια της νύχτας, όμως ανακατεύτηκε και με βροχή, με αποτέλεσμα να μην προκύψουν σοβαρά προβλήματα ούτε στις μεταφορές και τις συγκοινωνίες, αλλά ούτε και στα σχολεία.

Βέβαια, ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες, καταγράφηκαν ακυρώσεις πτήσεων, ιδίως στο La Guardia, όμως απείχαν πολύ από το σκηνικό χάους που χαρακτήρισε τις - αρκετές σε αριθμό - χιονοθύελλες του φετινού χειμώνα.

Στην αντίπερα όχθη, μπορεί να μην προβλέπεται άμεσα κάποια μεγάλη χιονόπτωση - κάποιοι τολμούν να πουν ότι δεν θα δούμε άλλη χιονοθύελλα φέτος - όμως αυτό δεν σημαίνει ότι το κρύο εγκατέλειψε οριστικά.  Το αντίθετο, μάλιστα, αφού αυτή η εβδομάδα θα χαρακτηριστεί και πάλι από πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη, με τον υδράργυρο να μένει... κολλημένος σε απόλυτα χειμερινά επίπεδα.

Το σίγουρο είναι ότι η εξασθένηση της αναμενόμενης χιονοθύελλας προκάλεσε την ανακούφιση δημοτικών και πολιτειακών υπηρεσιών που αντιμετώπιζαν πρόβλημα με τα αποθέματα αλατιού, τα οποία σχεδόν εξαντλήθηκαν λόγω του ιδιαίτερα επιθετικού χειμώνα που προηγήθηκε.