Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Ο ρατσισμός μπήκε στα σχολεία

Στην αποβολή τριών μαθητών και την παραπομπή άλλων για ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια ενάντια στον ρατσισμό, προκάλεσε η κόντρα μεταξύ δυο γυμνασίων στη Νέα Υόρκη, η οποία ξεκίνησε από αγώνα μπάσκετ και κατέληξε σε δημοσίευση ρατσιστικών σχολείων.

Όλα ξεκίνησαν μετά το τέλος του αγώνα μεταξύ του σχολείου του Mount Vernon και του Mahopac, που βρήκε νικητή το πρώτο.  Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε από πολύ μεγάλη ένταση, η οποία όχι μόνο δεν εκτονώθηκε, αλλά μεταφέρθηκε με επικίνδυνο τρόπο στις αντιδράσεις των ηττημένων, που ξεπέρασαν κατά πολύ μια μαθητική αντιπαράθεση.

Αφορμή για όλα αυτά αποτέλεσε το γεγονός ότι το Mount Vernon αποτελείται, ως επί το πλείστον, από έγχρωμους μαθητές με οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα, καθώς οι περισσότεροι είναι παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών.

"Δύσκολη ήττα αυτή παιδιά.  Αλλά, τουλάχιστον, εμείς μπορούμε να την συζητήσουμε με τους πατεράδες μας", αναφέρει ένας μαθητής, ενώ κάποιος άλλος κάνει προσβλητικά σχόλια για το χρώμα των αντίπαλων παικτών.

"Την άλλη φορά πρέπει να κρατάμε τις μαϊμούδες στα κλουβιά τους", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα σχόλια κοινοποιήθηκαν και στον λογαριασμό του Διευθυντή του Mount Vernon, που ενημέρωσε τον συνάδελφό του στο Mohapac με αποτέλεσμα οι αντιδράσεις να είναι άμεσες.  Όπως ανακοινώθηκε, τρεις μαθητές αποβλήθηκαν από το σχολείο και θα συμμετάσχουν υποχρεωτικά, μαζί με άλλους συμμαθητές του, σε ειδικά σεμινάρια ευαισθητοποίησης, προκειμένου, αρχικά, να συνειδητοποιήσουν το ανήθικο της πράξης τους και να ζητήσουν συγγνώμη και, κατά δεύτερον, να αφήσουν πίσω τους οποιαδήποτε ρατσιστική τάση χαρακτήρισε την συμπεριφορά τους.

Μάλιστα, για το θέμα ενημερώθηκε με επιστολή ακόμη και ο Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, όπου και επισημαίνεται ο κίνδυνος εξάπλωσης του ρατσισμού σε μια Πολιτεία στην οποία ζουν αρμονικά, εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα, οι περισσότερες κουλτούρες της υφηλίου.