Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Μασαχουσέτη: Νομοθεσία ποινικοποιεί τους..."φωτο-ματάκηδες"

Μέχρι και με 2,5 χρόνια φυλάκιση θα έρχονται αντιμέτωποι στην Μασαχουσσέτη όσοι φωτογραφίζουν τις μίνι φούστες ή τα βαθιά ντεκολτέ γυναικών, καθώς ο Κυβερνήτης Devon Patrick υπέγραψε και θεσμοθέτησε την ανάλογη πρόταση νόμου.

Η σχετική νομοθεσία, η οποία και υπεγράφη την Παρασκευή το πρωί, αποτελεί, πιθανότατα, σταθμό για τις ΗΠΑ, αφού αναμένεται να υιοθετηθεί στο άμεσο μέλλον και από άλλες Πολιτείες, στις οποίες έχουν καταγγελθεί περιστατικά διακίνησης ευαίσθητων φωτογραφιών γυναικών στο διαδίκτυο.

Μέχρι σήμερα, δεν υπήρχε κάποιο νομοθετικό πλαίσιο που να προστατεύει τις γυναίκες από τους φακούς των κινητών "άτακτων" ανδρών, οι οποίοι, "εμπνευσμένοι" από οποιουδήποτε είδους αποκαλυπτική ενδυμασία, φωτογράφιζαν τα "κάλλη" ανυποψίαστων γυναικών στους σταθμούς των τρένων, τα λεωφορεία ή ακόμη και στον δρόμο.

Εκτός από την ποινή των 2,5 ετών φυλάκισης, όσοι καταγγέλονται ή συλλαμβάνονται να φωτογραφίζουν κατ' αυτόν τον τρόπο γυναίκες εν αγνοία τους, θα τιμωρούνται και με πρόστιμο 5500 δολαρίων.