Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Διαμαρτυρίες για τους άστεγους των τρένων - Τι απαντά η εταιρεία

Ψυχραιμία συνιστά στο επιβατικό κοινό η ΜΤΑ αναφορικά με την έντονη παρουσία αστέγων στα βαγόνια του μετρό, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να απομακρύνει κάποιον από τα τρένα ή τις αποβάθρες αν δεν παραβιάζει τους κανόνες ή δεν ενοχλεί.

"Δεν είναι παράνομο να είσαι άστεγος".  Με αυτόν τον τρόπο απάντησε η ΜΤΑ στις διαμαρτυρίες χιλιάδων επιβατών του μετρό της Νέας Υόρκης στο Κουήνς και άλλες περιοχές, σχετικά με τους άστεγους που κοιμούνται στα βαγόνια των τρένων και τις αποβάθρες.

"Δεν μπορούμε να απομακρύνουμε κάποιον αν δεν παραβιάζει τους κανόνες, παρα μόνο εάν γίνει επικίνδυνος για τους άλλους", αναφέρει η εταιρεία, τονίζοντας ότι υπάρχει ένα ειδικό πρόγραμμα επανένταξης αστέγων το οποίο, σε συνεργασία με κοινωνικές υπηρεσίες, πρόκειται να αναπτυχθεί περαιτέρω από τον Ιούνιο.

Στην αντίπερα όχθη, σε ρεπορτάζ του New York 1, οι επιβαίνοντες διαμαρτύρονταν ότι η παρουσία των αστέγων που ζουν υπό άθλιες συνθήκες αποτελεί κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

"Μπορώ να σας περιγράψω πώς είναι, δεν μπορώ όμως να σας περιγράψω πώς μυρίζουν", αναφέρει επιβάτης του τρένου Ε, ενώ ένας διπλανός του συμπληρώνει "Πολλές φορές χρειάζεται να αλλάξουμε βαγόνι την ώρα της διαδρομής για να τους αποφύγουμε".

Μάλιστα, αναφέρεται ότι ορισμένοι άστεγοι δεν κοιμούνται απλώς στο τρένο, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις κάνουν την ανάγκη τους μπροστά σε άλλους επιβάτες.

"Έχω δει άστεγο να ουρεί στο κάθισμα ή στο πάτωμα.  Κατεβάζουν τα παντελόνια τους και αδιαφορούν', τονίζει ένας άλλος επιβάτης.  

Για την κατάσταση στα τρένα έχει εκφράσει ενδιαφέρον ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής της Νέας Υόρκης, κ. Bratton, ο οποίος έχει βάλει στο στόχαστρο κυρίως τους πλανώδιους και τους επαίτες.