Log in
A+ A A-

Τρόμος στο Μανχάτταν - Δυο κτίρια κατέρρευσαν από έκρηξη - Τρεις νεκροί - Αιτία η διαρροή αερίου - Αδιευκρίνιστος αριθμός αγνοουμένων (Συνεχής Ενημέρωση)

Συναγερμός έχει σημάνει στη Νέα Υόρκη μετά την κατάρρευση δυο κτιρίων στο East Harlem, μετά από μια πολύ ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στις 9:30 το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των Αρχών, πρόκειται για δυο κτίρια στην συμβολή της Park Avenue και της 116 Street και στο σημείο έχει σπεύσει μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.  Μέχρι αυτήν την στιγμή, οι πληροφορίες έρχονται με το σταγονόμετρο, με αμερικανικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο για δεκάδες εγκλωβισμένους, χωρίς επίσημη επιβεβαίωση της είδησης.

Στις 6:30 ανακοινώθηκε ότι υπάρχουν τρεις νεκροί, ενώ στις 5:30 το απόγευμα γνωστοποιήθηκε ότι 64 συνολικά είναι οι τραυματίες, εκ των οποίων οι πέντε είναι σοβαρά, ενώ ανυπολόγιστος είναι ο αριθμός των αγνοούμενων.

Φόβοι εκφράζονται ότι ο αριθμός των αγνοουμένων από την φονική έκρηξη στο Χάρλεμ, ξεπερνούν τους 12 σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες. Ένας από τους αγνοούμενους είναι Ελληνικής καταγωγής, με το όνομα Ανδρέας παναγόπουλος, 44 ετών, που έμενε στο ένα από τα δύο κτίρια που κατέρρευσαν στο 1646 Park Avenue.

Ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, εμφανώς ανήσυχος από την καταστροφική έκρηξη στο Ανατολικό Χάρλεμ, μιλώντας στα ΜΜΕ, ανέφερε ότι ήδη υπάρχουν 2 νεκρές γυναίκες, 18 τραυματίες, εκ των οποίων κάποιοι είναι σε σοβαρή κατάσταση ενώ εξέφρασε φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί καθώς ο αριθμός των αγνοουμένων είναι αδιευκρίνιστος. Όπως τόνισε ο κ. Ντε Μπλάσιο, όσοι αναζητούν συγγενικά τους πρόσωπα μπορούν να επικοινωνήσουν με το 311 για πληροφορίες. Σύμφωνα με την δήλωση του Ντε Μπλάσιο, οι έρευνες για τους αγνοουμενους θα ξεκινήσουν όταν η φωτιά κατασβεστεί πλήρως. Ο Δήμαρχος της πόλης, αναγνώρισε την άμεση ανταπόκριση των σωστικών συνεργείων καθώς μέσα σε 2 λεπτά οι άνδρες της Πυροσβεστικής είχαν φτάσει στον τόπο της τραγωδίας. 

Όπως έγινε γνωστό, το πρώτο από τα δυο κτίρια στεγάζει στο ισόγειο μια επιχείρηση επισκευών πιάνο και το δεύτερο μια Εκκλησία, ενώ αμφότερα περιλαμβάνουν και κατοικίες.

Σύμφωνα και με την ανακοίνωση του Δημάρχου Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο, αιτία για το συμβάν είναι η διαρροή αερίου στο ένα από τα δυο κτίρια.  Άλλωστε, έγινε γνωστό ότι στις 9:13, περίπου 20 λεπτά πριν την έκρηξη, η Con Edison έλαβε τηλεφώνημα για διαρροή σε ένα από τα δυο κτιριακά συγκροτήματα.  Αρχικά, εξετάστηκε η πιθανότητα βομβιστικής επίθεσης, την ίδια στιγμή που ο καπνός θύμησε σε πολλούς τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.  Παράλληλα, στο σημείο εντοπίστηκαν και οχήματα του FBI.  

Σε ό,τι αφορά στα μέσα μεταφοράς, έγινε γνωστό ότι η γραμμή της Metro North στο Harlem έχει σταματήσει, ενώ δεν κινούνται τρένα ούτε στον σταθμό της Grand Central.