Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Οκτώ οι νεκροί στο Χάρλεμ - Συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια

Συνεχίζονται αδιάκοπα οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων, στα συντρίμμια των κτιρίων που καταστράφηκαν με την έκρηξη, στο Ανατολικό Χάρλεμ του Μανχάτταν, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν ακόμη εγκλωβισμένα άτομα στα συντρίμμια.

Ο Έλληνας μουσικός Ανδρέας Παναγόπουλος προσέθεσε το όνομά του στην λίστα των νεκρών, η οποία πλέον περιλαμβάνει οκτώ άτομα και εκφράζονται οι φόβοι ότι θα προστεθούν κι άλλα μέσα στις επόμενες ώρες.

Συνολικά, από τα οκτώ θύματα έχουν αναγνωριστεί τα έξι, ενώ κάτι ανάλογο αναμένεται να γίνει και για τα άλλα δυο.  Αιτία για την καθυστέρηση παίζει το γεγονός ότι κάποιοι από τους άτυχους ένοικους των κτιρίων κάηκαν ζωντανοί, με αποτέλεσμα να αναγνωρίζονται είτε από τα ρούχα τους είτε από άλλα χαρακτηριστικά που παραμένουν διακριτά.

Μέχρι στιγμής λοιπόν, νεκροί είναι οι Griselde Camacho, 45 ετών, Carmen Tanco, 67 ετών, Rosaura Hernandez-Barrios, 21 ετών και Rosaura Barrios Vasquez, 44 ετών, μητέρα της Hernandez.

Κι ενώ κοντεύει να συμπληρωθεί 48ωρο από το τραγικό συμβάν, η έντονη μυρωδιά του καμμένου δεν φεύγει από την ατμόσφαιρα ενώ η Αστυνομία εξακολουθεί να αποκλείει την κυκλοφορία στην 116th Street, από την Lexington εως και την Park Avenue.

Πάντως, τα δρομολόγια των τρένων στην περιοχή εκτελούνται κανονικά, παρά το γεγονός ότι στον σταθμό της 116 Street είναι ακόμη έντονη η μυρωδιά του καπνού.