Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Συνεχίζονται οι έρευνες για επιζώντες

Συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια των δυο κτιρίων, στο Ανατολικό Χάρλεμ, για εντοπισμό τυχόν αγνοούμενων της φονικής έκρηξης που σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη το πρωί.

Μετά από μια επιχείρηση κατάσβεσης που διήρκησε περισσότερο από 24 ώρες, τα αρμόδια συνεργεία κατάφεραν τελικά να εξουδετερώσουν την πυρκαγιά που έκαιγε στο σημείο.  Παρόλα αυτά, δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι προσπάθειες ανεύρεσης των αγνοούμενων, αφού υπολογίζεται ότι ένα με πέντε άτομα τουλάχιστον πρέπει να βρίσκονται ακόμη εγκλωβισμένα στα συντρίμμια.

Όπως γίνεται κατανοητό, με την πάροδο των ωρών, οι ελπίδες για να βρεθεί κάποιος επιζών εκμηδενίζονται.  Παρόλα αυτά όμως, θα συνεχιστούν οι προσπάθειες μέχρι να εξαντληθεί κάθε πιθανότητα να βρίσκεται κάποιος επιζών μέσα στα συντρίμμια.

Η Πυροσβεστική αναφέρει ότι, μέχρι αυτήν την στιγμή, έχουν γίνει έρευνες στο 50% του χώρου, με την χρήση θερμικών καμερών και άλλων σύγχρονων σωστικών μέσων.  Από τους οκτώ, συνολικά, νεκρούς, έχουν αναγνωριστεί όλοι εκτός από μια γυναίκα, για την οποία δεν έχουν ακόμη εμφανιστεί κάποιοι συγγενείς που θα μπορούν να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά της.