Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Ολοκληρώνεται η αναζήτηση αγνοουμένων - Ξεκινούν έρευνες για την μοιραία διαρροή

Ολοκληρώνονται οι έρευνες των σωστικών συνεργείων στον χώρο της έκρηξης, στο Ανατολικό Χάρλεμ, για εντοπισμό τυχόν εγκλωβισμένων στα συντρίμμια των δυο κτιρίων.  Μάλλον δεν υπάρχουν άλλοι αγνοούμενοι, όπως εκτιμούν οι Αρχές.

Σε ποσοστό 70% έχουν ολοκληρωθεί οι προσπάθειες ανεύρεσης εγκλωβισμένων στα συντρίμμια των δυο κτιρίων της 116 Street και Park Avenue, που κόστισε την ζωή σε 8 άτομα και τον τραυματισμό περίπου 70.

Όπως εκτιμούν οι Αρχές, με βάση τα σημερινά δεδομένα, δεν πρέπει να υπάρχουν άλλοι αγνοούμενοι στα συντρίμμια, γεγονός που καταδεικνύει ότι - εάν δεν υπάρξει κάποια τραγική εξέλιξη στην υγεία των σοβαρά τραυματιών - ο αριθμός των νεκρών σταματάει στους 8.

Όμως, ακόμη και μετά τις έρευνες, υπάρχει και συνέχεια, η οποία αφορά ένα δύσκολο όσο και ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι: Την εξακρίβωση των ακριβών αιτιών της έκρηξης αλλά και την έρευνα για τυχόν επέκταση της διαρροής και σε άλλα κτίρια της ευρύτερης περιοχής, που χρησιμοποιούν το ίδιο δίκτυο.

Σύμφωνα με τους καθ' ύλην αρμόδιους, από την στιγμή που θα ολοκληρωθούν οι έρευνες στα συντρίμμια των κτιρίων, θα επιστρατευτεί ένα εξειδικευμένο συνεργείο, το οποίο θα κατέβει στο υπόγειο και θα ελέγξει πότε ξεκίνησε η διαρροή και, το σημαντικότερο, μέχρι πού μπορεί να επεκταθεί.

Άλλωστε, μέχρι να δοθούν οι ακριβείς απαντήσεις, ένοικοι παρακείμενων κτιρίων έχουν εγκαταλείψει την στέγη τους, αναμένοντας το πράσινο φως από τις Αρχές προκειμένου να επιστρέψουν.