Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Παραμένουν τα ερωτηματικά για τα αίτια της έκρηξης

Εκτενείς έρευνες στο σημείο της έκρηξης, προκειμένου να διαπιστώσουν στις ακριβείς αιτίες του συμβάντος, θα πραγματοποιήσουν τις επόμενες ώρες τεχνικοί της Con Edisson και οι Αρχές της Νέας Υόρκης.

Παρά το γεγονός ότι τα συνεργεία περίμεναν να εισέλθουν στο υπόγειο των δυο κτιρίων από την Κυριακή, εντούτοις δεν κατέστη δυνατόν να απομακρυνθούν τα συντρίμμια.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ, έχουν εντοπιστεί υψηλές ποσότητες φυσικού αερίου στο έδαφος της περιοχής, κάτι που σημαίνει ότι η διαρροή ενδεχομένως να είναι μεγαλύτερη και γενικότερη, πιθανώς φτάνοντας στο σημείο να απειλήσει και άλλα σπίτια.

Την ίδια στιγμή, αν και ορισμένοι ένοικοι κατήγγειλαν ότι υπήρχε έντονη μυρωδιά αερίου στα διαμερίσματά τους τις προηγούμενες ημέρες, υπάρχουν άλλες μαρτυρίες που δεν επιβεβαιώνουν αυτόν τον ισχυρισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του New Greek TV, ένοικος έθεσε υπόψη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής το γεγονός πως η κατάσταση στο σημείο χειροτέρευσε μετά τις βλάβες και τις λακκούβες που υπέστη το οδόστρωμα, κάτω από το οποίο περνούν οι σωληνώσεις, που είναι παλαιότερες των 100 ετών.