Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Πρώτη μήνυση για την έκρηξη του Χάρλεμ

Αντιμέτωπη με μηνύσεις από τραυματίες αλλά και ενοίκους των δυο κτιρίων που κατέρρευσαν έρχεται πλέον η Con Edisson, καθώς θεωρείται υπεύθυνη για την διαρροή φυσικού αερίου που προκάλεσε την φονική έκρηξη στο Ανατολικό Χάρλεμ.

Ήδη, μια περίπου εβδομάδα μετά το τραγικό συμβάν, κατατέθηκε η πρώτη μήνυση στο Ανώτατο Πολιτειακό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης, και προέρχεται από την 46χρονη Michelle Nelson, η οποία τραυματίστηκε κατά την διάρκεια της έκρηξης.

Στην μηνυτήρια αναφορά της, η Nelson κατηγορεί την εταιρεία ότι γνώριζε τα προβλήματα με τις σωληνώσεις φυσικού αερίου στην περιοχή, όμως δεν προέβη στις προβλεπόμενες ενέργειες για να αποσοβήσει τον θανάσιμο κίνδυνο.

"Είναι η πρώτη μήνυση από τις πολλές που θα ακολουθήσουν.  Η Con Edisson γνώριζε εδώ και χρόνια ότι οι σωλήνες φυσικού αερίου είναι παλιές. Ειδικά στην συκγκεκριμένη περιοχή", δήλωσε ο δικηγόρος Michael Lamonsoff.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων, οι υπεύθυνοι της Con Edisson δεν θέλησαν να κάνουν κάποιο σχόλιο, τονίζοντας ότι θα ασχοληθούν με την μήνυση εν ευθέτω χρόνο, αφού τώρα τους απασχολεί να βοηθήσουν τους ενοίκους των δυο κτιρίων, οι οποίοι έχασαν τα πάντα.

Τέλος, από την πλευρά της, η κρατική αρμόδια υπηρεσία τονίζει ότι θα ξεκινήσει εις βάθος έρευνες τις προσεχείς ημέρες.