Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Δεκαεξάχρονος εισέβαλε στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου και έβγαλε... φωτογραφία στον Freedom Tower

Ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητα των αυστηρών μέτρων ασφαλείας στο νέο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου προκαλεί η είδηση της εισβολής ενός 16χρονου, ο οποίος κατάφερε να φτάσει στο υψηλότερο πάτωμα του Freedom Tower και να φωτογραφηθεί εκεί, πριν γίνει αντιληπτός από τις Αρχές!

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στην Αστυνομία, ο νεαρός Justin Casquejo, από το Weehaken, τα ξημερώματα της Κυριακής έκανε βόλτα κοντά στο εργοτάξιο του World Trade Center και αναζητούσε έναν τρόπο προκειμένου να κάνει την τρελή ιδέα του πραγματικότητα: Να είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα φωτογραφηθεί στην κορυφή του Freedom Tower, πριν ολοκληρωθεί η ανέγερσή του και εγκαινιαστεί επίσημα για το κοινό! Όπως ο ίδιος ανέφερε, δεν χρειάστηκε να περιμένει πολύ, αφού βρήκε ένα άνοιγμα μέσω του οποίου εισέβαλε στο κτίριο, σκαρφαλώνοντας στον 6ο όροφο, στην συνέχεια το ασανσέρ μέχρι τον 88ο όροφο και, κατόπιν, τις σκάλες για τον 104ο όροφο. Σαν ... κύριος!

Πάντως, ο 16χρονος δεν πρόλαβε να χαρεί το κατόρθωμά του για πολύ, αφού έγινε αντιληπτός από τις κάμερες ασφαλείας, με αποτέλεσμα να εντοπιστεί και να συλληφθεί στις 6 το πρωί της Κυριακής. Κατόπιν τούτου, οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα, όπου και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για είσοδο σε απαγορευμένο χώρο, κατόπιν παράβασης συγκεκριμένων αποτρεπτικών σημάνσεων. Βάσει της κείμενης νομοθεσίας, κινδυνεύει από 15 ημέρες έως και τρεις μήνες φυλάκιση.

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα που δημιουργήθηκε μάλλον ξεπερνά κατά πολύ την πράξη του 16χρονου καθεαυτή και το κατά πόσον θα τιμωρηθεί, αφού πιθανότατα θα αποτελέσει αφορμή για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στον χώρο.

Όμως, αν υπάρχει κάποιος ο οποίος... πλήρωσε άμεσα το μάρμαρο, ήταν ο φρουρός του 104ου ορόφου, που απολύθηκε άμεσα μετά το συμβάν. Βέβαια, όλοι οι σεκιούριτυ της βάρδιας έχουν βρει τον μπελά τους, καθώς η εταιρεία δεν μπορεί να πιστέψει ότι τους εξέθεσε... ένα 16χρονο αγόρι.