Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Πρώτες αποζημιώσεις για τα θύματα της έκρηξης στο Χάρλεμ

Ένα πρώτο ποσό ως αποζημίωση, το οποίο, προς το παρόν, δεν είναι ανακοινώσιμο, κατέθεσε η Con Edisson στους λογαριασμούς των τραυματιών και των ενοίκων των κατεστραμμένων κτιρίων που επέζησαν μετά τις εκρήξεις στο Ανατολικό Χάρλεμ.

Όπως ανακοίνωσε επίσημα η Con Edisson, η καταβολή αυτής της αποζημίωσης δεν είχε κάποιους συγκεκριμένους όρους, ούτε στερεί την δυνατότητα από τα θύματα να κινηθούν νομικά εναντίον της, εφόσον κρίνουν ότι το συμβάν οφείλεται στις δικές της παραλείψεις.

Στην αντίπερα όχθη, εκπρόσωπος του Δήμου Νέας Υόρκης ξεκαθάρισε στα ΜΜΕ ότι το όποιο χρηματικό ποσό αποζημίωσης της Con Edisson δεν έχει καμία σχέση με το πρόγραμμα ανακούφισης της περιοχής, το οποίο αυτήν την στιγμή ανέρχεται στα 250.000 δολάρια.

Σε ό,τι αφορά στα αίτια της έκρηξης, με την πάροδο των εικοσιτετραώρων στοιχειοθετείται ακόμη πιο αξιόπιστα η εκδοχή της διαρροής φυσικού αερίου μέσω σωλήνα που βρισκόταν εγκατεστημένος κοντά στο ένα από τα δυο κτίρια. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πρόκειται για μια πολύ παλιά σωλήνωση, η οποία εγκαταστάθηκε πριν από περισσότερα των εκατό ετών και ουδέποτε είχε συντηρηθεί σωστά ή αντικατασταθεί.