Log in
A+ A A-

Πέθανε ο "πιο μισητός άνθρωπος των ΗΠΑ"

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 84 ετών άφησε ο ιδρυτής της Εκκλησίας των Βαπτιτών του Κάνσας, πάστορας Fred Phelps, ο οποίος και αποτελούσε ένα από τα πιο μισητά πρόσωπα στις ΗΠΑ, λόγω των ρατσιστικών κηρυγμάτων του ενάντια των ομοφυλοφίλων.

Στην ουσία, ο Phelps είχε καταφερει να μετατρέψει την εκκλησία του σε μια παραθρησκευτική ομάδα μίσους εναντίον των ομοφυλοφίλων, πραγματοποιώντας εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στους γκέι και τις λεσβίες ακόμη και κατά την διάρκεια νεκρώσιμων ακολουθιών στρατιωτών του Αμερικανικού στρατού!

Ο Phelps ίδρυσε την εκκλησία των Βαπτιστών του Κάνσας το 1955, εντάσσοντας αρχικά στους κόλπους της άτομα τα οποία είχαν συγγενική σχέση μαζί του, είτε εξ αίματος, είτε μέσω γάμων.

Η δράση του είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Κοινή Γνώμη, και κυρίως στους ακτιβιστές, αφού δεν ήταν λίγες οι φορές που επιστράτευε ανήλικα παιδιά σε εκδηλώσεις εναντίον των ομοφυλοφίλων, ωθώντας τα να φωνάζουν ρατσιστικά συνθήματα εναντίον τους.  Παράλληλα, δεν έχανε την ευκαιρία να αναφέρει πως ό,τι κακό συμβαίνει στις ΗΠΑ έγκειται στην οργή του Θεού για την αποδοχή της ομοφυλοφιλίας!

Στην αντίπερα όχθη, οργανώσεις των gay είχαν πραγματοποιησει διαμαρτυρία μέχρι και στον Λευκό Οίκο, απαιτώντας να χαρακτηριστεί η Εκκλησία του Phelps ως ομάδα μίσους.

Σε ανακοίνωσή τους για τον θάνατό του, τονίζουν ότι δεν πρόκειται... να τους λείψει.