Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Αυστηροποιούνται τα μέτρα ασφαλείας στα τρένα της Metro North

Μια νέα δέσμη αυστηρών μέτρων ασφαλείας θα θέσει σε εφαρμογή για τις αμαξοστοιχίες και τα δρομολόγιά της η Metro-North, μετά τις επικρίσεις που δέχτηκε από τις Ομοσπονδιακές Υπηρεσίες, με αφορμή το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα του περασμένου Δεκεμβρίου.
Ήδη, ολοκληρώθηκαν οι προετοιμασίες προκειμένου να εγκατασταθούν ειδικές κάμερες και συσκευές κρυφής ηχογράφησης τόσο στα τρένα της Metro North όσο και σε αυτά του Long Island Rail Road.  Παράλληλα, θα εγκατασταθεί ένα ειδικό σύστημα που θα μειώνει αυτόματα την ταχύτητα των αμαξοστοιχιών που υπερβαίνουν τα όρια στα χαρακτηριζόμενα επικίνδυνα σημεία, όπως, για παράδειγμα, κινούμενες γέφυρες και απότομες στροφές.
 
Όλες αυτές οι αλλαγές θα οδηγήσουν σε μείωση της μέσης ταχύτητας των τρένων, η οποία με την σειρά της θα επηρεάσει και το πρόγραμμα των δρομολογίων.  Οι σχετικές αλλαγές θα ανακοινωθούν μέσα στον Μάιο, με την εταιρεία να τονίζει ότι θα ισχύσουν τουλάχιστον για μια δεκαετία, ζητώντας την κατανόηση του κοινού.
 
Στο μεταξύ, την Τετάρτη το απόγευμα ο πρόεδρος της Metro-North Joe Guilleti θα μεταβεί στον σταθμό της Grand Central, προκειμένου να έρθει σε επαφή με τους ίδιους τους επιβάτες.