Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Έσπασε το ρεκόρ του 1949 ο αριθμός επιβατών στο μετρό

Την μεγαλύτερη προσέλευση επιβατικού κοινού από το 1949 κατέγραψαν το 2013 τα τρένα του μετρό της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η ΜΤΑ.

"Ο κόσμος επιστρέφει στα τρένα του μετρό κατά κύματα.  Για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες, καταγράψαμε 1,7 δισεκατομμύριο επιβάτες, κάτι που σημαίνει ότι ο πληθυσμός που χρησιμοποιεί τα τρένα μας είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα", δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΜΤΑ, Kevin Ortiz.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, τον τελευταίο χρόνο, παρατηρήθηκε αύξηση των επιβατών και εκτός του ωραρίου αιχμής (off-peak), με αποτέλεσμα, ακόμη και μετά τις 8 το βράδυ, στα τρένα να μην πέφτει καρφίτσα.

Όπως τονίζεται, η γραμμή που παρουσιάζει μεγαλύτερη άνοδο είναι η L, που ανέβηκε εντυπωσιακά σε όλους τους σταθμούς της, χωρίς καμία εξαίρεση.  Ιδιαίτερα δημοφιλής αποδεικνύεται και η G, που συνδέει το Brooklyn με το Queens.

Παράλληλα, βέβαια, σημαντικό ρόλο για τους εντυπωσιακούς αριθμούς των επιβατών έπαιξε και η μετακόμιση των Νετς από το Νιου Τζέρσεϋ στο Μπρούκλιν.  Άλλωστε, η στάση του Barclays έχει καταγράψει αύξηση κατά 63% από την περίοδο που ο Ντερόν Ουίλιαμς και η παρέα του εγκαταστάθηκαν στο Barclays Center, το οποίο φιλοξενεί ακόμη και έναν μεγάλο αριθμό καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.  Υπολογίζεται ότι, κατά μέσο όρο, στην εν λόγω στάση επιβιβάζονται και αποβιβάζονται καθημερινά περισσότεροι από 4000 επιβάτες.