Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Έκοψε το μούσι αλλά τον πρόδωσαν οι γείτονες

Το έπαιξε... "πονηρός" και συνελήφθη.  Ο λόγος για έναν ληστή τράπεζας στην περιοχή του Westville, στο New Jersey, ο οποίος αποδέιχθηκε λίγο πιο τολμηρός απ' ό,τι έπρεπε, με αποτέλεσμα να πέσει από μόνος του στα χέρια των Αστυνομικών.

 

Η Αστυνομική δύναμη του New Jersey που κλήθηκε να επέμβει στην ληστεία της Colonial National Bank στο Westville είχε πολύ δουλειά μπροστά της.  Για καλή τους τύχη, όμως, οι Αστυνομικοί είδαν πως το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης κατέγραψε πεντακάθαρα το πρόσωπο του δράστη.  Έτσι, εκτύπωσαν την φωτογραφία του και άρχισαν να τον αναζητούν πεζοί, ελπίζοντας ότι θα φτάσουν, με κάποιο τρόπο, στα ίχνη του. 

Την ίδια στιγμή, ο δράστης είχε τραπεί σε φυγή και είχε φτάσει στο σπίτι του.  Θεώρησε ότι η αποστολή του έχει ολοκληρωθεί, ήταν όμως ανήσυχος αφού ήξερε πως τα χαρακτηριστικά του ήταν καταγραφεί.  Τι έκανε λοιπόν; Ξύρισε την γενειάδα, φρεσκαρίστηκε, φόρεσε καλύτερα ρούχα και με το νέο του... πρόσωπο, έβγαλε τον σκύλο βόλτα.  Στην θέα των αστυνομικών, αποφάσισε να το παίξει "άνετος".

"Μπορώ να βοηθήσω;", ρώτησε τους αστυνομικούς, οι οποίοι αρχικά δεν τον αναγνώρισαν.

"Καλά, αν τον δω θα σας τηλεφωνήσω", επανέλαβε ο ληστής, που, προφανώς, αισθανόταν ότι είχε απομακρύνει τις υποψίες.

Όμως, οι γείτονές του είχαν άλλη άποψη, καθώς τον γνώριζαν και με μούσι και χωρίς μούσι, με αποτέλεσμα να οδηγήσουν την αστυνομία στα ίχνη του.

"Όταν συνειδητοποιήσαμε τι έκανε αρχίσαμε να γελάμε.  Πάντως, έκανε καλή δουλειά στην μεταμφίεση", σχολίασαν οι αστυνομικοί.