Log in
A+ A A-

Περισσότερες από 40 μονάδες προβάδισμα ο Ντε Μπλάσιο

Ευρύ και σταθερό προβάδισμα έναντι του αντιπάλου του, Τζο Λότα, διατηρεί ο υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Υόρκης, Μπιλ Ντε Μπλάσιο, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας.

Πρόκειται για έρευνα του Quinnipiac University, η οποία δείχνει τον κ. Ντε Μπλάσιο να συγκεντρώνει ποσοστό 66% έναντι 25% του κ. Λότα.  H διαφορά των 41 ποσοστιαίων μονάδων του Δημοκρατικού υποψηφίου είναι μεν μεγάλη, παρόλα αυτά είναι ελαφρώς μικρότερη από την αντίστοιχη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στις αρχές της εβδομάδας.

Ο Ντε Μπλάσιο υπερέχει του Λότα σε κάθε φυλετική και εθνική ομάδα ψηφοφόρων, περιλαμβάνοντας λευκούς, έγχρωμους και Ισπανόφωνους, ενώ διατηρεί προβάδισμα τόσο στις γυναίκες όσο και στους άντρες.  Το αξιόλογο στοιχείο είναι πως, παρά την γνωστή εξαγγελία του για επιπλέον φορολόγηση των πλουσιότερων Νεοϋορκέζων προς όφελος των δημόσιων παιδικών σταθμών, το προβάδισμά του στα ανώτερα εισοδηματικά στρώματα παραμένει συντριπτικό.

Σε κάθε περίπτωση, η προεκλογική καμπάνια του Μπιλ Ντε Μπλάσιο δεν στρέφεται, προς το παρόν, τόσο εναντίον του Λότα, αλλά περισσότερο κατά της πολιτικής του νυν Δημάρχου, Μάικλ Μπλούμπεργκ.