Log in
A+ A A-

Ντε Μπλάσιο - Λότα: Κόντρα για το Stop-and-Frisk

Ο περιορισμός των ελέγχων Stop - and - Frisk έρχεται στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης μεταξύ του Δημοκρατικού υποψηφίου, Μπιλ Ντε Μπλάσιο, και του αντιπάλου του από τους Ρεμπουπλικάνους, Τζο Λότα.

Ειδικότερα, ο κ. Λότα, αναφέρθηκε στους αριθμούς που δείχνουν αύξηση των πυροβολισμών στην πόλη της Νέας Υόρκης, τονίζοντας πως αποτελούν φυσική συνέπεια της απόφασης του Δικαστηρίου, που δένει τα χέρια της Αστυνομίας ως προς τους ελέγχους.

"Ξέρετε κάποιον άλλο λόγο για τον οποίο τα περιστατικά πυροβολισμών αυξήθηκαν;  Εγώ πάντως όχι.", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λότα.

Στην αντίπερα όχθη, ο Μπιλ Ντε Μπλάσιο απάντησε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να μπορούμε να μιλήσουμε για συνέπειες του περιορισμού του Stop-and-Frisk στις συνθήκες ασφαλείας.

"Η νέα και καλύτερη σχέση μεταξύ της αστυνομίας και της κοινωνίας σε πολλές από τις γειτονιές μας, θα δώσει στους αστυνομικούς αυτό που χρειάζονται περισσότερο, δηλαδή την πληροφορία", απαντάει ο Ντε Μπλάσιο.

"Σας παρακαλώ, πείτε μου ότι δεν είναι αυτή η απάντηση που θα δώσει στην μητέρα ενός παιδιού που σκοτώθηκε, ότι δηλαδή 'πρέπει να ενισχύσουμε την σχέση αστυνομίας - κοινωνίας.  Εμείς πρέπει να διατηρήσουμε την προληπτική αστυνόμευση", τόνισε ο Λότα.

Το θέμα της εγκληματικότητας και των αστυνομικών ελέγχων αναμένεται να απασχολήσει κι άλλο την προεκλογική περίοδο, την ίδια στιγμή που ο Ντε Μπλάσιο βρίσκεται 40 και πλέον μονάδες μπροστά.