Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Αυξήθηκαν τα περιστατικά καθυστέρησης στο μετρό

Υποβάθμιση των υπηρεσιών του μετρό της Νέας Υόρκης σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν καταδεικνύει η σχετική έρευνα του οργανισμού Straphangers Campaign, η οποία εστιάζει στα περιστατικά καθυστέρησης των δρομολογίων, που εμφανίζονται ασυνήθιστα αυξημένα.

Όπως αναφέρεται από πλευράς του Οργανισμού, για την συγκέντρωση των στοιχείων ελήφθησαν υπόψη τα email και sms που αποστέλονται αυτόματα, όταν υπάρχει κάποια δυσλειτουργία στις γραμμές.  Από αυτά τα έκτακτα μηνύματα, αφαιρέθηκαν όσα είχαν να κάνουν με καθυστερήσεις που προκλήθηκαν εξαιτίας εξωγενών παραγόντων (π.χ. άρρωστος επιβάτης ή αστυνομική επιχείρηση).  Οι αριθμοί αυτοί, λοιπόν, το 2013 είναι αυξημένοι σε σχέση με το 2011.

Ειδικότερα, το 2013, καταγράφηκαν 4000 τέτοια μηνύματα, την στιγμή που το 2011 ήταν μόλις 2900.  "Πρωταθλητής" στα προβλήματα αναδεικνύεται το τρένο F (326) και η μεγαλύτερη αύξηση στο τρένο L.

Από την πλευρά της, η ΜΤΑ εστίασε στα προειδοποιητικά μηνύματα, τονίζοντας ότι τα τελευταία χρόνια η υπηρεσία αυτή έχει αναβαθμιστεί προκειμένου να παρέχει ενημέρωση για κάθε περιστατικό μεγάλης ή μικρότερης σημασίας που μπορεί να επηρεάσει την ροή των δρομολογίων.