Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Ηρωικός άνδρας έσωσε 16χρονη που έπεσε στις γραμμές του μετρό

Συγκίνηση και θαυμασμό προκάλεσε η κίνηση ενός άνδρα στον σταθμό της Union Square στη Νέα Υόρκη, καθώς πήδηξε στις γραμμές προκειμένου να σώσει μια 16χρονη που είχε πέσει, δευτερόλεπτα πριν φανεί στον ορίζοντα η επόμενη αμαξοστοιχία της γραμμής 4!

Πρόκειται για τον Joshua Garcia, από το Bronx, ο οποίος, την Τετάρτη το βράδυ, "πάγωσε" όταν είδε την 16χρονη Stephanie Xue σωριασμένη στις γραμμές.

"Κατά την πτώση της, ο θόρυβος ήταν εκκωφαντικός.  Σαν να έγινε έκρηξη!  Δεν μπορούσα να την βλέπω, ίσως ξύπνησε και το πατρικό ένστικτο, γιατί είμαι πατέρας τριών παιδιών.  Έτσι, κατέβηκα στις γραμμές για να την σώσω.", δήλωσε ο ίδιος.

Τελικά, ο Garcia κατάφερε να βοηθήσει την 16χρονη να ανέβει πάλι στην πλατφόρμα, την ίδια στιγμή που ένας άλλος άνδρας του έδωσε το χέρι για να προλάβει να επιστρέψει και ο ίδιος, ούτως ώστε να μην κινδυνεύσει.  Αυτή ήταν και η μόνη στιγμή κατά την οποία υπήρξε κίνηση ενδιαφέροντος από τους υπόλοιπους παρεβρισκομένους, κάτι που του προξένησε αρνητική εντύπωση.

"Αυτό που διαπίστωσα είναι πως, τελικά, ήμουν ο μόνος που ενδιαφέρθηκε!  Οι υπόλοιποι έβγαζαν φωτογραφίες με τα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ δεν αντέδρασαν καθόλου", κατέληξε ο Garcia.