Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 244
Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Στο Δικαστήριο ιμάμης που συνδέεται με την Αλ Κάιντα

Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον η δίκη του ιμάμη Mustafa Kamel Mustafa, ο οποίος περνά από δίκη στη Νέα Υόρκη με την κατηγορία παροχής στήριξης στους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα.

Συγκεκριμένα, ο Mustafa φέρεται να παρείχε πνευματική και έμπρακτη υποστήριξη στα μέλη της Αλ Κάιντα που έδρασαν στην Υεμένη το 1999, όταν και απήγαγαν 16 ανυποψίαστους τουρίστες, τέσσερις εκ των οποίων έχασαν την ζωή τους κατά την επιχείρηση απελευθέρωσής τους.

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι δεν είχε ποτέ καμία εμπλοκή με την τρομοκρατική επίθεση και ζητάει από το Δικαστήριο να μην τον καταδικάσει επειδή απλά είναι ένας θρησκευόμενος Μουσουλμάνος.  Στην αντίπερα όχθη, ο Εισαγγελέας προειδοποίησε τους ενόρκους να μην παρασυρθούν από την απολογία του κατηγορούμενου, θεωρώντας ότι θα προσπαθήσει να τους επηρεάσει και συναισθηματικά, με δεδομένη και την αναπηρία του (σ.σ. έχει χάσει το ένα του μάτι πολεμώντας, όπως υποστηρίζει, τους Σοβιετικούς στο Αφγανιστάν).

Ο Mustafa Kamel Mustafa είναι η δεύτερη περίπτωση τρομοκράτη που συνδέεται με την Αλ Κάιντα και δικάζεται στη Νέα Υόρκη τον τελευταίο χρόνο.  Η πρώτη περίπτωση ήταν του Sulaiman Abu Ghaith, γαμπρού του Οσάμα Μπιν Λάντεν, που κρίθηκε ένοχος πριν από περίπου δυο μήνες.