Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 244
Log in
A+ A A-

Το μέλος της Αλ Κάιντα που έγινε πράκτορας της CIA

  • Written by 

Μπορεί η ζωή του να μοιάζει με σενάριο βγαλμένο απο κατασκοπική κινηματογραφική ταινία, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινή. Ο λόγος για τον για τον Morten Storm, έναν φανατικό ισλαμιστή μαχητή της Αλ Καϊντα που μετεξελίχθηκε σε διπλό πράκτορα για λογαριασμό της CIA.

Ο Storm αποφάσισε να αποκαλύψει τους κινδύνους και τις περιπέτειες που έζησε ως πληροφοριοδότης της CIA στο βιβλίο του με τίτλο «Πράκτορας Storm: Η Ζωή μου μέσα στην Αλ Καϊντα και την CIA», το οποίο ρίχνει άπλετο φως σε ορισμένα από τα πιό καλα κρατημένα μυστικά του πολέμου κατά της τρομοκρατίας.

Ο Storm όμως έχει σταμάτησει να συνεργάζεται πλέον με την CIA καθώς, όπως υποστηρίζει, οι πληροφορίες που παρείχε βοήθησαν καταλυτικά στον εντοπισμό και την εξόντωση του καταζητούμενου τρομοκράτη al-Alwaki, γεγονός που σημαίνει ότι η υπηρεσία του χρωστάει το ποσό των 5 εκκατομυρίων δολλαρίων.

Απο την πλευρά της η CIA αρνείται να καταβάλει το ποσό καθώς όπως λέει δεν ήταν ο Storm αλλά ένα εναλλακτικό δίκτυο πληροφόρησης που οδήγησε στην εξόντωση του al-Alwaki.

"Μια λάθος πρόταση μπορούσε να με προδώσει", εξομολογείται ο ίδιος ο Storm, ο οποίος βρέθηκε πρόσφατα στο στόχαστρο των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι ανήρτησαν ένα βίντεο, στο οποίο πυροβολούσαν την φωτογραφία.

"Μπορεί να σου κόψουν τον λαιμό, να σε αποκεφαλίσουν, να σε σκοτώσουν και μετά να σε σταυρώσουν. Μπορούσα είχα πεθάνει", τονίζει ο διπλός πράκτορας.

Πέτρος Κασφίκης