Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Ληστεία και αιματηρή καταδίωξη στο Μανχάτταν - Νεκρός ο ληστής

Αιματηρή καταδίωξη σημειώθηκε το μεσημέρι στο Upper East Side του Μανχάτταν, με την Αστυνομία να πυροβολεί και να σκοτώνει, τελικά, τον οπλισμένο δράστη της ληστείας ενός φαρμακείου.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, όλα συνέβησαν στη 1:40 το μεσημέρι, όταν, αρχικά, ο ληστής εισέβαλε σε φαρμακείο  που βρίσκεται στην συμβολή της 68th Street με την Second Avenue, με τον ιδιοκτήτη να καλεί άμεσα την Αστυνομία.  Στην συνέχεια, ο ληστής έφυγε με το αυτοκίνητο, ενώ περιπολικό της Αστυνομίας έλαβε τις κατάλληλες πληροφορίες και άρχισε να τον ακολουθεί.  Για κακή του τύχη, ο δράστης ήρθε αντιμέτωπος με την κίνηση, σε σημείο που δεν μπορούσε πλέον να κινηθεί, με αποτέλεσμα οι Αστυνομικοί να τον πλησιάσουν στην 96th Avenue.

Όπως αναφέρει η εκδοχή της Αστυνομίας, τέσσερις άνδρες περικύκλωσαν το αυτοκίνητο και τότε ο ληστής έβγαλε ένα πιστόλι των 9 mm.  Τότε οι Αστυνομικοί τον πυροβόλησαν και τον τραυμάτισαν θανάσιμα.

Οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, ενώ στο σημείο επικράτησε πανικός και έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση για αρκετή ώρα.

Οι Αρχές διεξάγουν περαιτέρω έρευνα για τις συνθήκες του περιστατικού.