Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Συγκλόνισε ομιλία 13χρονου που έχασε το μάτι του από πυροβολισμό

Ένας 13χρονος, ο οποίος έχασε το μάτι του από πυροβολισμό στο Μπρούκλιν, συγκλόνισε με την παρουσία του σε ημερίδα εναντίον της παράνομης οπλοφορίας και της βίας, που πραγματοποιήθηκε στο Kings County Hospital.

Ο 13χρονος Gama Droiville, μίλησε για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε πριν από περίπου ένα μήνα, όταν και πυροβολήθηκε στο μάτι ενώ βρισκόταν κοντά στο σπίτι του.  Μαζί του βρίσκονταν και μέλη της οικογένειάς του, μεταξύ των οποίων και ένας ξάδερφός του, που βρισκόταν στο σημείο την ώρα του συμβάντος.

"Όταν έπεσε στο έδαφος, όλοι έσπευσαν στο σημείο και ειδοποίησαν την Αστυνομία και το ασθενοφόρο.  Ευτυχώς, το Kings County Hospital τον βοήθησε και σήμερα είναι ζωντανός", τόνισε ο εξάδελφός του, ενώ και οι γονείς του εξέφρασαν την ανακούφισή τους που ο γιος τους είναι ακόμη εν ζωή.

Σε κάθε περίπτωση, το γενικό συμπέρασμα ήταν πως η παράνομη οπλοχρησία επηρεάζει, έμμεσα ή άμεσα και αργά ή γρήγορα τις ζωές όλων, αποτελώντας ένα πολύ σημαντικό θέμα που αφορά την δημόσια υγεία και ασφάλεια.

Υπενθυμίζεται ότι, για την υπόθεση του 13χρονου, εντοπίστηκε και συνελήφθη ένας 21χρονος, που αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες.