Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Τηλεφώνησε για βόμβα για να ακυρώσει την Τελετή Αποφοίτησης

Έκανε φάρσα για βόμβα προκειμένου να ακυρωθεί η τελετή αποφοίτησης και να μην αντιληφθούν οι γονείς της ότι, καθ' όλη την διάρκεια της χρονιάς, δεν "πάτησε" ούτε μια φορά στο Πανεπιστήμιο!  Ο λόγος για μια 22χρονη πρώην φοιτήτρια του Quinnipiac University, η οποία εντοπίστηκε από την Αστυνομία, συνελήφθη και παρουσιάστηκε την Δευτέρα ενώπιον του Δικαστηρίου.

Καθ' όλη την διάρκεια της χρονιάς, η Danielle Shea διαβεβαίωνε τους δικούς της πως όλα πήγαιναν καλά: Οι σπουδές της συνεχίζονται κανονικά, ο δρόμος προς το πτυχίο είναι ανοιχτός και ότι, τον Μάιο του 2014, θα ορκιζόταν κανονικά.  Την ίδια στιγμή, η μητέρα της έβαζε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώνει το Κολλέγιο, μένοντας ήσυχη πως η κόρη της είναι στον... σωστό δρόμο.  Όλα αυτά όμως συνέβαιναν σε ένα...παράλληλο σύμπαν: Στην πραγματικότητα, η Danielle τα είχε... φορτώσει στον κόκορα, δεν εμφανιζόταν στο Πανεπιστήμιο και είχε διαγραφεί από τους καταλόγους του.  Διαφύλαξε για μήνες το μυστικό, μέχρι να έρθει η ώρα της... αλήθειας, δηλαδή της αποφοίτησης.  Τότε, άρχισαν τα δύσκολα: Οι συγγενείς της μπήκαν στο διαδίκτυο να δουν τα ονόματα της τελετής αποφοίτησης και δεν είδαν το όνομα της 22χρονης στον κατάλογο.  Αμέσως, άρχισαν οι ψίθυροι.  Τι είχε συμβεί;  Σε μια ύστατη προσπάθεια να μην ντροπιαστεί στους δικούς της, η Danielle αποφάσισε να "ακυρώσει" την τελετή αποφοίτησης.  Με ποιον τρόπο;  Τηλεφωνώντας για βόμβα!

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το πρώτο τηλεφώνημα έγινε στις 6 το απόγευμα της Κυριακής, όταν η 22χρονη ισχυρίστηκε ότι υπήρχε "βόμβα στην βιβλιοθήκη".  Μετά από 20 λεπτά, η νεαρή πρώην φοιτήτρια αποφάσισε να ξανακαλέσει, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν βόμβες σε διάφορα σημεία της Πανεπιστημιούπολης.

"Δεν έχετε εκκενώσει ακόμη τον χώρο για την αποφοίτηση.  Δεν είναι καλή ιδέα αυτό", είπε στην Αστυνομία.

Όμως, για κακή της τύχη, η Τελετή Αποφοίτησης δεν ακυρώθηκε, αλλά μεταφέρθηκε σε εσωτερικό χώρο, όπου και διεξήχθη κανονικά.  Σαν να μην έφτανε αυτό, η Αστυνομία εντόπισε το νούμερο από το οποίο έγινε η κλήση, το οποίο αποδείχθηκε ότι ήταν της ίδιας της 22χρονης, με αποτέλεσμα να συλλήφθεί άμεσα και να οδηγηθεί στο Τμήμα.

Την Δευτέρα, η Danielle παρουσιάστηκε ενώπιον των Δικαστικών Αρχών.  Είχε συνεχώς το κεφάλι σκυμμένο και δεν θέλησε να πει κάτι ή να απαντήσει σε ερωτήσεις.

"Αυτό που έκανες ήταν πολύ εγωιστικό.  Είναι κακό να πανικοβάλεις τόσο κόσμο με τέτοια ταπεινά κίνητρα", ανέφερε ο Δικαστής, ο οποίος όρισε ως εγγύηση το ποσό των 10.000 δολαρίων.

Η μητέρα της φοιτήτριας δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση, μην μπορώντας να πιστέψει την κατάληξη που είχαν οι, υποτιθέμενες, σπουδές της κόρης της.