Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Μεγάλη συμμετοχή στην διαμαρτυρία εναντίον της Monsanto

Εκατοντάδες πολίτες κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν στην Union Square του Manhattan, προκειμένου να συμμετάσχουν στην μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην Monsanto.  Αποκαλύψεις και αποδοκιμασίες για πολιτικούς.

Αποφασισμένοι να καταπολεμήσουν με κάθε τρόπο την δραστηριότητα της Monsanto και τις αποδεδειγμένες συνέπειες που έχουν για την δημόσια υγεία τα μεταλλαγμένα προϊόντα και τα χημικά συστατικά που παράγει και χρησιμοποιεί δήλωσαν εκατοντάδες κάτοικοι της Νέας Υόρκης, που συμμετείχαν σε συγκέντρωση στην Union Square.  Πρόκειται για κινητοποίηση η οποία εντασσόταν στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας διαμαρτυρίας εναντίον της πολυεθνικής εταιρείας, με αντίστοιχες συγκεντρώσεις σε άλλες 52 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι συγκεντρωμένοι, μεταξύ των οποίων υπήρχαν άτομα κάθε ηλικίας και εθνικότητας, κρατούσαν πλακάτ και ανά τακτά χρονικά διαστήματα φώναζαν συνθήματα, ενώ αποδοκίμαζαν έντονα μετά από κάθε αποκάλυψη που αφορούσε πολιτικά πρόσωπα και διασυνδέσεις της Monsanto με την Κυβέρνηση.  Μάλιστα, τα στοιχεία που δόθηκαν από τους ομιλητές ήταν πραγματικά συγκλονιστικά.  Για παράδειγμα, αναφέρθηκε ότι η πρώην Υπουργός Εξωτερικών - και, πιθανότατα, υποψήφια Πρόεδρος στις επόμενες εκλογές - Χίλαρυ Κλίντον είχε διατελέσει νομικός σύμβουλος της Monsanto και, συνεπώς, διατηρεί σχέσεις μαζί της ή ότι ο πρώην Υπουργός Άμυνας της Κυβέρνησης Μπους, Ντόναλντ Ράμσφελντ, είχε θητεύσει ως Διευθύνων Σύμβουλος.

"Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να μποϊκοτάρουμε τα προϊόντα τους και να καλλιεργούμε δικά μας.  Έστω στην αυλή μας", ήταν το κεντρικό πνεύμα των ομιλητών.

Πάντως, η στιγμή που άγγιξε ιδιαίτερα τους παρευρισκόμενους ήταν όταν διαβάστηκε το γράμμα μιας γυναίκας που πάσχει από καρκίνο και έχει λάβει ιατρικές διαβεβαιώσεις ότι για την κατάστασή της ευθύνονται τα μεταλλαγμένα της Monsanto.

"Πιστεύω ότι εάν ο κόσμος καταλάβει πόσο σοβαρό είναι το θέμα, θα αντιδράσει.  Πάντως, περίμενα ακόμη περισσότερο κόσμο σήμερα", σχολίασε μια Ελληνίδα, που βρέθηκε στην Union Square.

Μετά το πέρας της κινητοποίησης, ακολούθησε διαδήλωση στους δρόμους του Manhattan, η οποία κύλησε ειρηνικά, όπως άλλωστε και η ίδια η συγκέντρωση.