Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Επεισοδιακό Memorial Weekend με δολοφονίες και ληστείες

Τέσσερις νεκροί και επτά τραυματίες είναι ο απολογισμός των περιστατικών που καταγράφηκαν στη Νέα Υόρκη κατά την διάρκεια του εορταστικού τριημέρου, με την Αστυνομία να μην έχει προχωρήσει ακόμη σε κάποια σύλληψη.

Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε στις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης, στο Μπρούκλιν, με πρωταγωνιστή έναν συνταξιούχο αστυνομικό και δυο ένοπλους νεαρούς.  Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δυο επίδοξοι ληστές, χωρίς να γνωρίζουν την ιδιότητά του, τον πλησίασαν και απαίτησαν να τους δώσει τα χρήματά του και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του.  Τότε, ο πρώην Αστυνομικός αιφνιδίασε τους δράστες, καθώς βγήκε από το όχημα και πυροβόλησε εναντίον τους, με αποτέλεσμα ο ένας από τους δυο, ηλικίας 18 ετών, να τραυματιστεί θανάσιμα και να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Μια ώρα νωρίτερα, στην περιοχή του Sunset Park, μια ανταλλαγή πυροβολισμών, για την οποία η Αστυνομία δεν έχει περαιτέρω στοιχεία, κόστισε την ζωή σε έναν 20χρονο.  Όμως, δεν ήταν η μοναδική περίπτωση ανταλλαγής πυροβολισμών.

Την Δευτέρα το βράδυ, δυο γυναίκες ηλικίας 18 ετών και ένας 24χρονος άνδρας πυροβολήθηκαν κατά την διάρκεια ενός πάρτυ, και πάλι στο Μπρούκλιν.  Τα θύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ότι δεν διατρέχουν κάποιο κίνδυνο για την ζωή τους.

Παράλληλα, νωρίς το πρωί της Δευτέρας, στο Κουήνς, ένας 20χρονος σκοτώθηκε και ένας 25χρονος τραυματίστηκε σοβαρά σε νέο περιστατικό πυροβολισμών, στην συμβολή της 219th Street και της 137th Avenue στο Queens.

Την Κυριακή, στις 6 το πρωί, τα όπλα είχαν βγει ξανά και κόστισαν τον θάνατο σε έναν 27χρονο άνδρα, που εντοπίστηκε νεκρός στην East 96th Street στο Brooklyn.

Εκτός όμως από τα τους πυροβολισμούς, υπήρχαν και δυο περιστατικά μαχαιρωμάτων, τα οποία συνέβησαν στο μετρό της Νέας Υόρκης.

Το πρώτο έλαβε χώρα στις 3 τα ξημερώματα, στο τρένο Q, με τους δυο δράστες να πλησιάζουν έναν επιβάτη και να απαιτούν να τους δώσει τα χρήματά του.  Εκείνος αρνήθηκε και τότε οι ληστές τον μαχαίρωσαν στο κεφάλι και το στομάχι.  Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και η κατάστασή του είναι σταθερή.

Το δεύτερο περιστατικό δεν αφορούσε ληστεία, αλλά μια διαφωνία μεταξύ τεσσάρων ανδρών.  Συγκεκριμένα, εκτυλίχθηκε μέσα στο τρένο 4, που κινείτο κοντά στον σταθμό Lexington Avenue-116th Street, όπου οι δυο άνδρες μαχαίρωσαν τους άλλους δυο μετά από έντονο καβγά.  Όπως έγινε γνωστό, οι τραυματίες δεν αντιμετωπίζουν κίνδυνο για την ζωή τους.

Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται προκειμένου να συλλεχθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.