Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Συνελήφθη ο δράστης της δολοφονίας των δυο παιδιών

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται από την Τετάρτη το βράδυ ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης με μαχαίρι εναντίον δυο ανήλικων παιδιών, που κόστισε την ζωή σε έναν 6χρονο και τον πολύ σοβαρό τραυματισμό μιας 7χρονης.

Πρόκειται για τον 27χρονο Daniel St. Hubert, η σύλληψη του οποίου ήρθε λίγα μόλις εικοσιτετράωρα από το στυγερό έγκλημα, που συγκλόνισε την Παγκόσμια Κοινή Γνώμη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, ο 27χρονος είναι γνωστός στις Αρχές και αποφυλακίστηκε πριν από δυο εβδομάδες, καθώς είχε συλληφθεί το 2009.  Τότε, είχε γρονθοκοπήσει την μητέρα του και είχε προσπαθήσει να την στραγγαλίσει με το καλώδιο του τηλεφώνου.

Παράλληλα, οι Αρχές θεωρούν ότι ο Hubert είναι ο δράστης της δολοφονίας της 18χρονης Tanaya Copeland, η οποία μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου την περασμένη Παρασκευή, όπως επίσης και της απόπειρας δολοφονίας εναντίον ενός 53χρονου σε σταθμό τρένου στο Τσέλσυ του Μανχάτταν.

Η σύλληψη του δράστη είχε εξελιχθεί σε "ζήτημα τιμής" για την Αστυνομία, καθώς υπήρχε έντονη πολιτική και κοινωνική πίεση για την εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος.