Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Ο Δήμος συζητά περιορισμό πρόσβασης των εργοδοτών στο facebook του υπαλλήλου

"Στοπ" στους υπερβολικούς ελέγχους των εργοδοτών στους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης των υπαλλήλων ή υποψηφίων υπαλλήλων επιδιώκει να βάλει νομοθετική πρόταση που κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Υόρκης.

Όπως τονίστηκε, η συζήτηση δεν αφορά μόνο ένα απλό friend request του εργοδότη ή προϊσταμένου προς τον υπάλληλό του, αλλά πολύ σοβαρότερες περιπτώσεις, καθώς υπάρχουν καταγγελίες κατά τις οποίες ζητήθηκε από τους εργαζόμενους το password του λογαριασμού προκειμένου να ελεγχθεί εκ των έσω η δραστηριότητά τους στο facebook και άλλες παρόμοιες υπηρεσίες.

"Παρότι αυτοί οι λογαριασμοί είναι σε πολλά σημεία δημόσιοι, περιλαμβάνουν και πολλά ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.  Δεν θα πρέπει κάποιος να καλείται να θυσιάσει την δουλειά του προκειμένου να κρατήσει κρυφές αυτές τις πληροφορίες", τόνισε η δημοτική σύμβουλος Annabel Palma από το Bronx, που έθεσε το σχετικό σχέδιο νόμου προς ψήφιση.

Η Νέα Υόρκη δεν είναι η πρώτη μεγάλη πόλη της Αμερικής όπου γίνεται τέτοια συζήτηση, καθώς κάτι αντίστοιχο συνέβη και σε άλλες Πολιτείες.  Με δεδομένο, όμως, ότι πρόκειται για την πιο ευρεία αγορά εργασίας του πλανήτη, μια τέτοια απόφαση θα αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα.