Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Παράταση για τα νέα μέτρα ασφαλείας στα τρένα

Παρατείνεται μέχρι το 2017 το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του νέου συστήματος ασφαλείας στο σύνολο των σταθμών του μετρό της Νέας Υόρκης, εξαιτίας των προβλημάτων που προκλήθηκαν μετά τις ζημιές από τον Τυφώνα Σάντυ. Αυτό προκύπτει από την σχετική ανακοίνωση του State Comptroller, Thomas Di Napoli, που εκτιμά ότι η καθυστέρηση θα κοστίσει στον Πολιτειακό προϋπολογισμό το ποσό των 700 εκατομμυρίων δολαρίων.

"Ο Τυφώνας Σάντυ πήγε πίσω σε πολύ μεγάλο βαθμό το πρόγραμμα ασφαλείας της ΜΤΑ. Παρότι έγιναν κάποια βήματα από πλευράς της εταιρείας, δεν έχει τελειώσει καν η πρώτη φάση, αν και έχουν περάσει περισσότερα από 12 χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου του 2001", δήλωσε ο κ. Di Napolli.

Όπως τονίζεται, η πιο σοβαρή εκκρεμότητα αφορά στην επικείμενη εγκατάσταση τουλάχιστον 3000 καμερών ασφαλείας στους σταθμούς, όπως επίσης και 1400 οργάνων ελέγχου πρόσβασης στις αποβάθρες και τα τούνελ των σταθμών.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της ΜΤΑ, Adam Lisberg, απάντησε ότι όντως υπήρξαν καθυστερήσεις, αλλά το μεγαλύτερο κομμάτι του αναβαθμισμένου συστήματος ασφαλείας έχει εγκατασταθεί και ήδη λειτουργείΟ συνολικός προϋπολογισμός του project έχει υπολογιστεί στο 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια.