Log in
A+ A A-

Ομπάμα: Ντρέπομαι για το Όρεγκον

Την αγανάκτησή του εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, μετά το περιστατικό πυροβολισμών σε σχολείο του Όρεγκον, που κόστισε την ζωή σε έναν μαθητή και τον σοβαρό τραυματισμό ενός δασκάλου.

Στην δήλωσή του, η οποία έγινε σε πολύ υψηλούς τόνους, ο κ. Ομπάμα επανέλαβε την αντίθεση της Κυβέρνησής του στον ελαστικό νόμο περί οπλοκατοχής, επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ είναι η μόνη ανεπτυγμένη χώρα στην οποία χύνεται αίμα κατ' αυτόν τον τρόπο.

"Τα επίπεδα της ένοπλης βίας στην χώρα μας έχουν ξεπεράσει τα όρια.", ανέφερε ο κ. Ομπάμα, ο οποίος δήλωσε "τρομοκρατημένος ως γονέας" και τόνισε ότι η Αμερική, ως χώρα, "θα έπρεπε να ντρέπεται".

"Θα έπρεπε να ντρεπόμαστε, καμία άλλη χώρα δεν θα ανεχόταν κάθε εβδομάδα πυροβολισμούς σε σχολεία", ήταν τα λόγια του Αμερικανού Προέδρου.

Η αιματηρή επίθεση έλαβε χώρα στο Troutdale του Oregon την περασμένη Τρίτη, όπου ένας μαθητής εισέβαλε με καραμπίνα στον χώρο και άρχισε να πυροβολεί. Από τα πυρά του, έχασε την ζωή του ένας συμμαθητής του, ενώ μια εκπαιδευτικός τραυματίστηκε σοβαρά. Στην συνέχεια, ο ίδιος, κρύφτηκε στις τουαλέτες και αυτοπυροβολήθηκε.

Σε κάθε περίπτωςη, μετά την επίθεση στο Sandy Hook, όπου έχασαν την ζωή τους 20 μικροί μαθητές, έχουν σημειωθεί άλλες 74 αιματηρές επιθέσεις σε σχολεία.