Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Έμεινε 25 χρόνια στην φυλακή για φόνο που δεν έκανε - Διεκδικεί 160 εκατομμύρια δολάρια αποζημίωση

Ένα πόσο που ξεπερνάει τα 160 εκατομμύρια δολάρια σκοπεύει να διεκδικήσει από την πόλη της Νέας Υόρκης ένας πρώην κατάδικος, ο οποίος εξέτισε πολυετή ποινή στην φυλακή για έναν φόνο τον οποίο, όπως αποδείχθηκε, δεν έκανε ποτέ.

Συγκεκριμένα, ήταν το 1989 όταν ο Jonnathan Fleming συνελήφθη από την Αστυνομία για την δολοφονία του Darryl Rush, στην περιοχή του Williamsburg. Ως κατηγορούμενος, τότε, ο Fleming υποστήριζε ότι δεν είχε καμία σχέση με το φονικό, παρουσιάζοντας ως απόδειξη συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία καταδείκνυαν ότι, την στιγμή του περιστατικού, βρισκόταν στην Disney World. Παρόλα αυτά, οι Δικαστικές Αρχές δεν πείστηκαν και τον καταδίκασαν σε ισόβια κάθειρξη χωρίς να είναι πραγματικά ένοχος.

Παρόλα αυτά, ο Flemming διατηρούσε πάντα την ελπίδα ότι, έστω κι αργά, θα καταφέρει να ανατρέψει τα δεδομένα και να αποδείξει την αθωότητά του. Τελικά, αυτό έγινε πραγματικότητα τον περασμένο Απρίλιο, όταν ο Ανώτατος Εισαγγελέας του Μπρoύκλιν δέχθηκε το άλλοθι και αποφάσισε την αποφυλάκισή του.

Ήδη, οι δικηγόροι του Flemming κατέθεσαν έγγραφη διαμαρτυρία στο γραφείο του Comptroller και σύντομα πρόκειται να βάλουν μπρος την δικαστική διαδικασία.

Η υπόθεση Flemming θυμίζει σε πολλά την αντίστοιχη του David Ranta, που επίσης βρέθηκε στην φυλακή υπό τις ίδιες συνθήκες. Στην περίπτωση του Ranta, η πόλη της Νέας Υόρκης ήρθε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό για αποζημίωση ύψους 6 εκατομμυρίων δολαρίων.