Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Απεργία στο LIRR τον Ιούλιο

Αναπόφευκτη φαίνεται πως είναι τελικά η απεργιακή κινητοποίηση στο Long Island Rail Road, η οποία, με βάση τα σημερινά δεδομένα, αναμένεται να ξεκινήσει στις 20 Ιουλίου και να προκαλέσει δυσκολίες και ταλαιπωρία στο επιβατικό κοινό

Ασφαλώς, το μεγαλύτερο πρόβλημα αφορά στους επιβάτες που διαμένουν στις απομακρυσμένες περιοχές του Long Island, όπως η Ronkokoma, με το LIRR να αποτελεί την μοναδική αξιόπιστη σύνδεση με την πόλη της Νέας Υόρκης. Μάλιστα, το συλλογικό όργανο των επιβατών τους συμβουλεύει είτε να πάρουν τις άδειές τους την περίοδο της απεργίας είτε να εργαστούν από το σπίτι, αφού πολύ δύσκολα θα αποφευχθεί η απεργιακή κινητοποίηση.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι του Long Island Rail Road παραμένουν χωρίς συλλογική σύμβαση εργασίας από το 2010. Οι τελευταίες διαπραγματεύσεις τους με το αρμόδιο τμήμα της ΜΤΑ έπεσαν στο κενό, με αποτέλεσμα να εξαγγείλουν απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 20 Ιουλίου, εάν δεν σημειωθεί κάποια εντυπωσιακή ανατροπή δεδομένων μέχρι εκείνο το χρονικό διάστημα.

Πάντως, η ΜΤΑ τονίζει ότι, εάν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των εργαζόμενων του LIRR, τότε η εταιρεία θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε νέες αυξήσεις της τιμής των εισιτηρίων, οι οποίες, ούτως ή άλλως, βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα για το πορτοφόλι του μέσου Νεοϋορκέζου.