Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Υποψίες για κλοπή στοιχείων πιστωτικών στα παρκόμετρα

Εκτενή έρευνα ξεκίνησε η Αστυνομία της Νέας Υόρκης, μετά τις καταγγελίες πολιτών ότι παρατήρησαν ύποπτες κινήσεις στους αναλυτικούς λογαριασμούς των πιστωτικών καρτών τους, μετά την χρήση τους στα ειδικά μηχανήματα των παρκομέτρων.

Οι προσπάθειες των επιτήδειων να αποσπάσουν χρήματα παραβιάζοντας κωδικούς πιστωτικών καρτών δεν είναι κάτι το πρωτοφανές για τη Νέα Υόρκη. Αντίθετα, είχε καταγραφεί αρκετές φορές, ακόμη και σε καλά φυλασσόμενα ΑΤΜ μεγάλων τραπεζών αλλά και σε αυτόματους πωλητές εισιτηρίων του μετρό και του προαστιακού.

Πλέον, όμως, η Αστυνομία έχει να αντιμετωπίσει και έναν άλλον βραχνά, που δεν είναι άλλος από τα χιλιάδες παρκόμετρα που βρίσκονται σε κάθε σημείο της αμερικανικής μεγαλούπολης. Αιτία αποτέλεσαν τρεις καταγγελίες στο Μπρούκλιν, βάσει των οποίων οι πιστωτικές παραβιάστηκαν μετά την χρήση των σχετικών συστημάτων.

Ρεπορτάζ τοπικών ΜΜΕ στη Νέα Υόρκη αναφέρουν πως οι καταγγελίες αφορούν συγκεκριμένα παρκόμετρα, στα οποία δεν έχουν εντοπιστεί κάποιες από τις παραδοσιακές συσκευές υποκλοπής. Παρόλα αυτά, όμως, έχει ξεκινήσει ένας εξονυχιστικός έλεγχος προκειμένου να διαπιστωθεί εάν όντως υπάρχει παραβίαση των πρωτοκόλλων ασφαλείας με άλλον τρόπο.

"Έχουμε δεσμευθεί στους πολίτες ότι θα μπορούν να χρησιμοποιούν το σύστημα με ασφάλεια. Οφείλουμε, λοιπόν, να ελέγξουμε εάν το σύστημα όντως παραμένει ασφαλές", ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος του Μπρούκλιν, Mark Treyger.