Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Προετοιμασίες για πυροτεχνήματα... παντός καιρού

Στην βελτίωση του καιρού προσβλέπουν οι διοργανωτές των επετειακών εκδηλώσεων για την 4η Ιουλίου, προκειμ΄νου το κοινό να απολαύσει την ρίψη των πυροτεχνημάτων με καθαρό ουρανό. Ποια είναι η πρόγνωση για τις επόμενες ώρες στη Νέα Υόρκη.

Με δεδομένο ότι εορτάζεται την καρδιά του καλοκαιριού, η επέτειος της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας σπανίως έχει προβλήματα με τις καιρικές συνθήκες. Ή μάλλον, οι όποιες ανησυχίες αφορούν κυρίως στο πόσο υψηλή θα είναι η θερμοκρασία ή τα ποσοστά υγρασίας, κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική και κατά... δευτερότριτο λόγο εάν θα σημειωθούν βροχοπτώσεις ή θα φυσήξουν ψυχροί άνεμοι. Φέτος όμως, σε μια χρονιά κατά την οποία ο καιρός κάνει... τα δικά του στις ΗΠΑ και ειδικότερα στην ανατολική όχθη, η 4η Ιουλίου δεν διέφερε σε τίποτα από μια φθινοπωρινή ημέρα με "πρωτοβρόχια". Έτσι, αρκετές πρωινές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν μεν, χάλασαν όμως αρκετά εξαιτίας της βροχής. Τι θα συμβεί λοιπόν με τα πυροτεχνήματα στις 9:20 το βράδυ;

"Κανονικά, μετά τις 4 το απόγευμα, τα σύννεφα και οι βροχές θα ξεκινήσουν να υποχωρούν", αναφέρουν οι προγνώσεις από τα τοπικά ΜΜΕ, όμως η εικόνα, μέχρι αυτήν την ώρα, δεν έχει βελτιωθεί, έστω κι αν θεωρείται πολύ πιθανό ότι, μέχρι τις 9:20, ο ουρανός θα έχει καθαρίσει.

Σε κάθε περίπτωση, η μεγάλη επετειακή εκδήλωση, που πραγματοποιείται υπό την οργανωτική πρωτοβουλία των πολυκαταστημάτων Macy's, προετοιμάζεται πυρετωδώς προκειμένου να δώσει χιλιάδες ξεχωριστά χρώματα στους ουρανούς της Νέας Υόρκης.