Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Έκλεψε σημαία της 11ης Σεπτεμβρίου και την επέστρεψε

Ευσυνείδητος αποδείχθηκε, τελικώς, ο δράστης της κλοπής μιας σημαίας που είχε αποδωθεί σε οικογένεια θύματος της 11ης Σεπτεμβρίου, αφού την τοποθέτηση και πάλι στην βάση της, αφήνοντας σημείωμα στο οποίο έγραψε "συγγνώμη, δεν το γνώριζα".

 

Πρόκειται για σημαία η οποία βρισκόταν στο σημείο όπου κάποτε δέσποζαν οι Δίδυμοι Πύργοι και είχε βρεθεί σε αρκετά μεγάλη απόσταση, καθώς είχε παρασυρθεί από το ωστικό κύμα την ημέρα των επιθέσεων.  Τότε, το συλλογικό όργανο των οικογενειών των θυμάττων  είχαν αποφασίσει να την δωρήσουν στην οικογένεια του 29χρονου Jonathan Ielpi, που έχασε την ζωή του εν ώρα καθήκοντος την 11η Σεπτεμβρίου.

"Κάποιες φορές τον χρόνο, βγάζουμε έξω από το σπίτι αυτήν την σημαία για να τιμούμε την μνήμη του Jonathan", δηλώνει εκ μέρους της οικογένειας η Melissa Brengel, η οποία δεν μπορούσε να πιστέψει, πριν από λίγα εικοσιτετράωρα, ότι το υπερπολύτιμο αυτό κειμήλιο είχε κλαπεί από έναν άγνωστο.

Όπως ήταν φυσικό, η επιστροφή της κλεμμένης σημαίας προκάλεσε συναισθήματα ανακούφισης, ενώ κατέδειξε πως, ακόμη και σε τέτοιες περιπτώσεις, η 11η Σεπτεμβρίου αφυπνίζει έντονα συναισθήματα για τους Αμερικανούς.