Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Ξεκινούν διαπραγματεύσεις για το LIRR - Ο Κυβερνήτης δεν μπορεί να βοηθήσει

Διαχωρίζει την θέση του ο Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, από την κρίσιμη διαπραγμάτευση για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας στο LIRR, τονίζοντας ότι η Πολιτεία έχει ελάχιστα περιθώρια παρέμβασης.

"Σε άλλες περιπτώσεις μπορούσαμε ως Πολιτεία να παρέμβουμε, με το LIRR όμως η κατάσταση είναι διαφορετική: Βάσει νόμου, μόνο το Κογκρέσσο μπορεί να πάρει θέση για να  κλειστεί η συμφωνία ή ακόμη και να τερματίσει με μονομερή απόφαση την απεργία", εξηγεί ο κ. Κουόμο, διαψεύδοντας τις ελπίδες του κοινού πως θα μπορούσε να δώσει την λύση της τελευταίας στιγμής.

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους συνδικαλιστές του LIRR και τους εκπροσώπους της ΜΤΑ θα ξεκινήσουν και πάλι την Τρίτη και, εφόσον δεν καταλήξουν σε συμφωνία, τότε ο πολυσύχναστος προαστιακός της Νέας Υόρκης θα ακινητοποιηθεί μετά τις 20 Ιουλίου λόγω απεργίας.

"Θα δρομολογήσουμε ειδικά πούλμαν για την μεταφορά του κοινού στο Queens, όμως δεν θα μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τον ίδιο όγκο επιβατών που εξυπηρετούν τα τρένα", προειδοποιεί η ΜΤΑ, που προετοιμάζεται πυρετωδώς για την απεργιακή "ξηρασία" του LIRR.